5 tipp az Agrifac permetezőgép felkészítéséhez az új szezonra
2024-04-10

Termelőként mezőgazdasági permetezőgépének hatékonysága létfontosságú a magas hozamhoz és az egészséges és minőségi terméshez. A téli karbantartás elhanyagolása az új szezonban leállásokhoz és késésekhez vezethet.

Az új szezonra való felkészülés optimalizálása érdekében összeállítottunk egy ellenőrző listát.

1. A gép tisztítása

Tekintse át a gép előző szezonbeli használatát, és mérje fel, hogy az idén gyakrabban fogja-e használni. Végezze el a gép alapos tisztítását, beleértve a tartályokat, a permetezőcsöveket és a fúvókákat is. A téli tisztítás ellenére a folyamatos szennyezésmegelőzés elengedhetetlen. Az alkatrészek hatékony tisztításához használjon magasnyomású mosót vagy mosószer-víz keveréket.

2. A fúvókák

Gondosan ellenőrizze a fúvókákat, hogy nincsenek-e eltömődések vagy kopások. Ezek problémákat okozhatnak a permetezés során, és könnyen figyelmen kívül hagyhatók, ha nem vizsgálja meg őket gondosan a fülkéből. Ellenőrizze az egyes fúvókákat az előző szezonban keletkezett maradékok vagy törmelékek szempontjából, hogy elkerülje a folyadék egyenetlen eloszlását és fenntartsa a növényvédő szerek hatékonyságát. Szükség esetén tisztítsa meg vagy cserélje ki őket. Ellenőrizze a fülkében lévő szűrőket is, beleértve a 4. kategóriájú fülkékhez választható szénszűrőket is, hogy azok maradványoktól mentesek legyenek.

3. Alapos ellenőrzés

A rendszeres karbantartási rutin ellenére az új szezon előtt alaposan ellenőrizze gépét. Ellenőrizze a mechanikai problémákat. Vizsgálja meg a szórókeresztet és a felfüggesztési rendszert, és ellenőrizze a tömítések kopását. Cserélje ki a sérült alkatrészeket a szivárgások megelőzése és a permetezőrendszer jó tömítettségének fenntartása érdekében. A téliesítés után ne felejtse el kiüríteni és megtisztítani a gépet a fagyálló folyadéktól.

4. A szivattyú

Ellenőrizze a szivattyút kopás, korrózió vagy sérülés jelei miatt. Ezután kalibrálja a gépet az átfolyás, a nyomásszintek és a fúvókaminták ellenőrzésével. A fúvókák kopása, a szivattyú teljesítménye vagy más, a kalibrálást befolyásoló tényezők változásai alapján szükség lehet beállításokra. A nyomásmérő ellenőrzésével egyidejűleg ellenőrizze a hidraulikavezetékek perforációit vagy szivárgásait. Töltse fel vízzel, és hagyja, hogy a nyomás elérje az 5 bar értéket, hogy ellenőrizze a szivárgás jeleit.

5. Rendszeres karbantartás

A szezon során fontolja meg a rendszeres ellenőrzések elvégzését, mint például a motorolaj, a hűtőfolyadék szintje, a hidraulikaolaj és a kerékagyak ellenőrzése. A rendszeres karbantartás elvégzésével hosszú távon sok időt és energiát takaríthat meg.

Ha szezonon kívül tiszta, száraz helyen tárolja gépét, megvédi azt az időjárási viszonyoktól, kártevőktől és egyéb potenciális kárforrásoktól.

A permetezőgép rendszeres karbantartása meghosszabbítja annak élettartamát. Kövesse tisztítási, karbantartási és használati tippjeinket, hogy minden új szezonban nyugodt lehessen. Ne feledje, hogy mindig kövesse a gyártó karbantartási utasításait.

További híreink
A FENDT AZ ELSŐ HELYEN A DLG IMAGEBAROMETER 2023/24 VERSENYÉBEN
2024-03-27
FENDT MultiDeal akció
2024-02-07
Az Axiál Csoport új stratégiája részeként folyamatban van az AgroVario Kft üzletrészeinek értékesítése az eddigi kisebbségi tulajdonos részére
2024-01-11
AGROVARIO nyitvatartás az ünnepi időszakban
2023-12-20
Agritechnica fénypontja 2023: Mostantól a Fendt Vario traktorokat joystickkel is lehet irányítani
2023-11-02
Egy teljesen új széria: A természetesen kiváló: Fendt 600 Vario
2023-10-13