Az Axiál Csoport új stratégiája részeként folyamatban van az AgroVario Kft üzletrészeinek értékesítése az eddigi kisebbségi tulajdonos részére
2024-01-11

Az Axiál Kft. és az AgroVario eddigi 25%-os tulajdonosa, a Nothung Agrártanácsadó Zrt. megállapodtak, hogy a Nothung Agrártanácsadó Zrt. megvásárolja az Axiáltól az AgroVario 75%-os üzletrészét, és ezzel az AgroVario Kft. kizárólagos tulajdonosává válik. A tranzakció még folyamatban van, a lezárása több feltétel teljesülésének függvénye. A Nothung Agrártanácsadó Zrt. tulajdonosai az elmúlt időszakban is aktívan részt vállaltak az AgroVario Kft. felépítésében és tevékenységének elindításában, így a tulajdonosváltás nem érinti az AgroVario eddig folytatott üzletpolitikáját és fejlődését. A tulajdonosváltást a Fendt termékek gyártója, az AGCO International Gmbh is támogatja, részükről továbbra is biztosított minden támogatás az AgroVario Kft. sikeres működéséhez és a Fendt termékek piacra jutásának növeléséhez a jövőben is.

A tranzakció nem érinti a Fendt termékek forgalmazását, a traktorok (kiegészülve a hevederes traktorokkal), illetve a kombájnok, zöldsoros eszközök, bálázók értékesítését az AgroVario Kft. biztosítja a magyar gazdák részére a gyártó AGCO International Gmbh-val (Fendt anyavállalata) megkötött hosszútávú megállapodás alapján. Az alkatrész import 2024. január 1-től az AgroVario Kft. hatáskörébe került. Az AgroVario és az Axiál közötti megállapodás alapján az AgroVario a jövőben is igénybe veszi az Axiál Kft. alkatrész logisztikai megoldásait. Ennek köszönhetően teljeskörű hozzáférés biztosított továbbra is a teljes Fendt termékpaletta alkatrész ellátásához mind az AgroVario Kft.-nél, mind az Axiál logisztikai hálózatában is, az eddig megszokott bolti forgalmazásban.

Az elmúlt egy évben kiépítésre került az AgroVario Kft. országos Fendt szervizhálózata tapasztalt szervízmérnökök szakmai irányítása mellett, tekintettel arra, hogy az ország teljes területén csatlakoztak az Axiáltól az AgroVario Kft.-hez a felkészült Fendt szervizes kollégák. A szerviz szolgáltatás zavartalansága érdekében az Fendt traktorok javítása az Axiál Kft. telephelyein is elérhető lesz, az ügyfelek választása alapján.

Az AgroVario Kft. már 2022-ben elkezdte a telephely hálózatának kiépítését. Központi telephelyünk Ácson, az M1 autópálya mellett található. Jelentős szervízbázissal rendelkezünk Békéscsabán, Szolnokon, illetve Miskolcon. Új telephelyet nyitottunk Kaposmérőn, illetve Szekszárdon. Kelet-Magyarországon és Nyugat-Magyarországon folyamatban van további fejlesztésünk, amelyekkel teljessé válik az országos szerviz – és értékesítési hálózatunk.

Meggyőződésünk, hogy az AgroVario elmúlt több, mint egy éves felkészülése, a kollégáink tapasztalata továbbra is biztosítani fogja a Fendt termékek, a HB Brantner pótkocsik, Bednar talajművelő eszközök és vetéstechnika illetve az Agrifac önjáró permetezők magas színvonalú értékesítését, szerviz szolgáltatásait és az alkatrészellátást meglévő és jövőbeli partnereink részére.

AgroVario Kft.

További híreink
A Fendt nagy hasábbábálázók új generációja
2024-05-22
5 tipp az Agrifac permetezőgép felkészítéséhez az új szezonra
2024-04-10
A FENDT AZ ELSŐ HELYEN A DLG IMAGEBAROMETER 2023/24 VERSENYÉBEN
2024-03-27
FENDT MultiDeal akció
2024-02-07
AGROVARIO nyitvatartás az ünnepi időszakban
2023-12-20
Agritechnica fénypontja 2023: Mostantól a Fendt Vario traktorokat joystickkel is lehet irányítani
2023-11-02