Bauer acél tartálykocsi
Bauer acél tartálykocsi

Technikai jellemzők

A kompresszor és a tartály biztonságossága

A kompresszor biztonsági szelepe megakadályozza a  tartályban a túlnyomást. A rugós kupolafedél második biztonsági eszközként szolgál. A kupolaszelep és a szifon golyós visszacsapó szelepekkel kettős védelmet biztosít a hígtrágya kompresszorba kerülése ellen.

A minőségi kompresszorok minden vákuumtartály-méretben optimálisan illeszkednek a tartályok térfogatához és technikailag maximális vákuumot biztosítanak a hatékony szíváshoz. A legendás BAUER B33, B63 és B83 „Made in Austria“ kompresszorok garantálják a csendes működést, az alacsony olajfogyasztást és a hosszú élettartamot, kímélik a környezetet. Ez egy alacsony fordulatszámú – rotorral és egy speciális, olajszivattyúval történő – kényszerolajozással érhető el, mind vákuum- mind nyomó üzemmódban.

Bauer acél tartálykocsi
Bauer acél tartálykocsi

Megmunkálás

A tartályokat a vállalat saját gyártósorán hengerelik tanúsítvánnyal ellátott minőségi lemezből, majd hegesztőautomata készíti el az illesztésnél az erős kötést .

Tengelyrugózás

A tandem sorozat acéltartályai a jól bevált 4 rugós tandem egységgel rendelkeznek. A robusztusan felfüggesztett parabolikus rugók a kiegyensúlyozó lengőkarral és a nagy szériáknál a kiegészítő hosszirányú stabilizátorokkal együtt biztonságos vezetést és teherbírást biztosítanak.

BAUER Tartálykocsi katalógus