A Brantner pótkocsik forgalmazója az AgroVario Kft.
A Modern Mezőgazdasági Pótkocsik Forradalma: HB BRANTNER Minőség és Innováció
2023-08-21

Az elmúlt években a mezőgazdaság területén a termények és inputanyagok szállítása egyre nagyobb kihívást jelent. Ebben a dinamikus környezetben az AgroVario kiemelkedő szerepet vállal, megoldást nyújtva a terményfuvarozásra a terepen és közúton egyaránt. Cégünk a modern mezőgazdasági pótkocsik szakértőjeként az osztrák Hans Brantner GmbH termékeit kínálja partnereinek.

Az Ausztriában székelő Hans Brantner által alapított HB BRANTNER vállalatot a második világháborút követően hozták létre. Az alapítás óta a vállalat fő profilja a mezőgazdasági pótkocsik gyártása lett. Évente több mint 2000 mezőgazdasági pótkocsi hagyja el a gyártósorokat. Ezáltal a cég a legnagyobb, kizárólag mezőgazdasági pótkocsikat gyártó vállalattá nőtte ki magát Európában.

Brantner pótkocsi AgroVario

A gyártás során az alapanyagok feldolgozásának szigorú ellenőrzése mellett a cég a minőségi biztosításra helyezi a hangsúlyt. A lemez alapanyagból indulva az egész gyártási folyamat közvetlen irányítás alatt történik, nincsenek külső alvállalkozók. A lézeres vágás és hidraulikus prések alkalmazásával kialakítják az alkatrészeket. Az alváz, plató, platóváz és oldalfalak elkészítése az előgyártmányok összehegesztésével történik. A platótól függően mindössze két darab 4 vagy 5 mm vastagságú lemezből áll, melyeket egyetlen lapos varrattal hegeszt össze egy hegesztőrobot. Az alapanyagok minősége és a precíz gyártási folyamat révén az alvázakra a cég kiemelkedő, 10 év garanciát vállal.

A Brantner pótkocsik gyártása során az elkészült alkatrészeket fokozatosan illesztik össze. Az előzetes összeszerelés során a futómű alkatrészei kerülnek az alvázra. Az alkatrészek pontos illesztéséhez az oldalfalak zsanérjait és zárjait az összeszerelés során hegesztik fel, ez biztosítja a kiemelkedő gyártási pontosságot. Az előszerelés során minden fődarabra az alvázszám kerül, amely segíti az alkatrészek könnyű azonosítását a végső összeszerelés során. A termék teljes gyártási folyamata ellenőrizhető és nyomon követhető, mivel az adott kocsihoz tartozó specifikációs lap és munkalap minden munkafolyamaton végigkíséri.

A BRANTNER vállalat az alapozás és felületkezelés terén a Henkel cég ACC 866 eljárását alkalmazza. A pótkocsik alkatrészei egy többszörös mártásos eljáráson mennek keresztül, amely biztosítja a teljes felület és üregvédelmet.

AgroVario Brantner pótkocsik

Az elmúlt évtizedekben a HB BRANTNER széles választékot és opciós listát fejlesztett ki, amely lehetővé teszi minden ügyfél számára, hogy az igényeinek és üzemi körülményeinek megfelelő pótkocsit válassza. A futómű kialakítása változatos, és számos felépítmény közül lehet választani, beleértve a hagyományos és speciális felépítményeket is.

A Brantner pótkocsik kialakítása lehet:

 • egytengelyes,
 • kéttengelyes,
 • egy- és kéttengelyes emelve billentő,
 • háromtengelyes,
 • négytengelyes,
 • tandem,
 • tridem.

A felépítmények lehetnek:

 • hagyományos- többtagú, profillemezből hegesztve
 • siló felépítmény
 • konténeres építésű (Stabilator)
 • teknős
 • letolófalas.

 

Az AgroVario márkaértékei alapján a BRANTNER termékeit forgalmazza. Tapasztalataink azt igazolják, hogy a BRANTNER pótkocsik a nehéz magyarországi körülmények között is kiválóan teljesítenek, megfelelve a nagyüzemi és speciális igényeknek is. Az HB BRANTNER elkötelezettsége a minőség és innováció iránt megteremtette a modern mezőgazdasági pótkocsik új korszakát.

Kollégáink állnak rendelkezésükre, ha bármilyen kérdésük van a Brantner pótkocsikkal kapcsolatban. (A csoportkép a 2023-as AgromashExpo-n készült rólunk a Brantner pótkocsikkal.)

Elérhetőségeinkért kattintson ide

A Brantner pótkocsik forgalmazója az AgroVario Kft.

A pótkocsikról készített videóink:

 

 

 

További híreink
5 tipp az Agrifac permetezőgép felkészítéséhez az új szezonra
2024-04-10
A FENDT AZ ELSŐ HELYEN A DLG IMAGEBAROMETER 2023/24 VERSENYÉBEN
2024-03-27
FENDT MultiDeal akció
2024-02-07
Az Axiál Csoport új stratégiája részeként folyamatban van az AgroVario Kft üzletrészeinek értékesítése az eddigi kisebbségi tulajdonos részére
2024-01-11
AGROVARIO nyitvatartás az ünnepi időszakban
2023-12-20
Agritechnica fénypontja 2023: Mostantól a Fendt Vario traktorokat joystickkel is lehet irányítani
2023-11-02