Fendt 700 Vario GEN7

A tökéletességre törekedve: Fendt 700 Vario

Fendt 700 Vario GEN6 és GEN7 traktor az AgroVario-tól

A hetedik generációs Fendt 728 Vario egy teljesen új fejlesztésű traktor az alacsony fordulatszámú 7,5 literes motorral. Nagygazdaságok és bérvállalkozók számára készült. 9 tonna önsúllyal és 6 tonna hasznos terheléssel a megengedett össztömege 15 tonna. A hidromotor meghatású programozhatóan visszafordítható hűtőventilátora automatikusan tisztán tartja a hűtőrendszert. Ezáltal elmaradhat a hűtők manuális karbantartása és ez idő alatt a gép “dolgozhat”.
A hidraulikus szelephézagállítás révén az időszakos karbantartások során nincs szükség a hézagok után állítására, üzem közben pedig a motor mindig ideális beállítás mellett üzemel. A 728 Vario 20LE extra teljesítménnyel rendelkezik, amely azonban a “szokásos” Boost-teljesítménytöbblethez képest a traktor álló helyzetében ill. lassú haladásakor is rendelkezésre áll.
Az intelligens Variodrive hajtás a traktoros beavatkozásától függetlenül kapcsolja az összkerékhajtást ki/be. A mellső és hátsó tengely külön kerül meghajtásra, az áttétel menet közben automatikusan kerül beállításra. Ezzel elsősorban kanyarokban csökken a gumikopás és a hajtásrendszer igénybevétele. További előny a közel 2 méterrel kisebb fordulási átmérő, mivel az első kerekek a kanyarba behúzzák a traktor elejét.
Az intelligens gyári keréknyomásszabályzást is megkapta ez a széria a nagyobb Fendt traktorszériákhoz hasonlóan. Ezzel tovább növekedett e széria vontatási teljesítménye, komfortosan csökkenthetővé vált a talajtaposás. Ennek eredménye a kisebb üzemanyagfogyasztás, növelt területteljesítmény, kisebb gumikopás és nem utolsó sorban egy várhatóan jobb talajállapoton keresztül elért nagyobb terméshozam.

Fendt 700 Vario GEN6 és GEN7 traktor az AgroVario-tól

Automatikus keréknyomás szabályzás esetén a traktor pozíciója alapján automatikusan a szántóföldre érve a keréknyomás a kívánt értékre áll be. Közútra visszatéréskor a kerekekben nő a nyomás. Nem a gépkezelőtől függ, hogy szabályozza-e a nyomást. A keréknyomás-szabályzás az ikerkerekeken is megoldható.

A vezetőfülke légszűrő rendszere most először opcionálisan, gyárilag is átalakítható az EN15695-ös uniós szabvány szerinti 4-es védelmi kategóriára. A 4. védelmi kategóriájú rendszer megvédi a járművezetőt a portól, a folyékony növényvédő szerektől és azok gőzeitől.

A vezetőülés új generációját is megálmodta a Fendt. A változó járművezetők személyre szabott ülésprofilokat hozhatnak létre a terminálban és egy kattintással aktiválhatják azokat.

A komfort tovább növekedett a vezetőfülkében. Vezetői profilokban elmenthető ülésbeállítások mellett masszázs, csigolyatámasz, ülésklimatizálás is rendelkezésre áll. 

A digitalizációnak köszönhetően a traktorban a teljes FendtONE kezelőelemek rendelkezésre állnak. Ez utóbbi “tükrözése” megjelenik a FendtONE offboard kínálatában az irodai alkalmazásban.

A hátsó emelőmű új tehermentesítő vezérlése a munkagép súlyát arányosan a traktor hátsó tengelyére helyezi át, ezáltal növeli a vonóerőt és javítja a hatékonyságot.

A precíziós mezőgazdaság valamennyi szükséges “kelléke” benne van e traktorban. Önállóan képes a táblavégén megfordulni és a munkagépet kezelni. Akár 144 szakaszt képes kezelni 3 gerendelyen ill. szakaszonként képes differenciáltan inputanyagot kijuttatni.

Fendt 700 Vario GEN6 és GEN7 traktor az AgroVario-tól

Automata kormányzott tengelyzár

Az opcionális automatikus kormányzott tengelyzár automatikusan feloldja az önkormányzó tengelyt a pótkocsikon a beállított sebességtartományon belül. Egyenes szakaszokon a merev önkormányzó tengely stabil kezelhetőséget biztosít. A kezelőknek nem kell kézzel reteszelniük az önkormányzó tengelyt az előre kiválasztott sebességtartományon kívül és hátramenet közben.

Fendt 700 Vario GEN6 és GEN7 traktor az AgroVario-tól

Első erőemelő tehermentesítő vezérléssel

Ezzel az intuitív, helyzet- és tehermentesítő vezérléssel rendelkező emelővel a munkagép súlyának egy részét áthelyezheti az első tengelyre. Finomhangolhatja a tehermentesítés mértékét egy speciális, kettős működésű elülső vezérlőszeleppel. Ez biztosítja mind a traktor biztonságos kormányzását, mind azt, hogy az elöl függesztett munkagép csak az általa végzett munkához szükséges nyomást fejtse ki.