Fendt 900 Vario MT

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktor a professzionális gazdák és bérvállalkozók számára

Egy teljesen új hevederes traktorszéria

Fendt 900 Vario MT traktorok az AgroVario-tól

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktor három teljesítménylépcsőben hozzáférhető:
⦁ Fendt 938 Vario MT 380 LE-vel,
⦁ Fendt 940 Vario MT 405 LE-vel, és
⦁ Fendt 943 Vario MT 431 LE-vel (ECE R120).
A Fendt 900 Vario MT (Mobile Trac) hevederes traktorok különösen hatékonyak a területteljesítményt tekintve, és kitűnnek az egyedülállóan új vezetési komfortot illetően, amely egy teljesen új innovatív rugózási elven nyugszik.

A Fendt 900 Vario MT a két világ legjobbjait ötvözi. A több mint 250 000 Vario hajtómű beszereléséből szerzett tapasztalat és a több mint 30 éves lánctalpas traktorokkal végzett munka, valamint a Fendt kezelői környezet és a Fendt Smart Farming funkciók modern és innovatív lánctalpas traktort hoznak létre.

Technikai jellemzők

Fendt 900 Vario MT traktorok az AgroVario-tól

Intelligencia és teljesítmény kombinálva. Páratlan vonóerő találkozik a Farming 4.0-val.
A gép teljesítménye önmagában már nem elegendő nagy területek hatékony megműveléséhez. Óriási lehetőség rejlik a munka tervezésében és dokumentálásában, valamint a részszélességek és vetőmagmennyiségek automatikus szabályozásában. A Fendt Smart Farming kínálja a szükséges funkciókat és interfészeket.

Egy egyedülálló heveder-rugózási elv

A Fendt 900 Vario MT kifejlesztése során az egyik legfőbb cél volt a menettulajdonságok lényeges javítása a közúti-, ill. a szántóföldi haladás során. Az új rugózási rendszer négy elemből áll össze: légrugós vezetőülésből, kétpontos fülkerugózásból, új elsődleges rugózásból (SmartRide) és áttervezett heveder ConsantGrip rugózásból.

ConstantGrip: A három középső támasztógörgő egy ingás felfüggesztéssel kerültek felfüggesztésre (Bogie in Bogie) a hevedervázban. Ennek köszönhetően a talajon és a közúton is a görgők kiválóan követik a talajegyenetlenségeket. További előnye a kialakításnak az egyenletes súlyeloszlás a heveder teljes hosszában és a felfekvő felület maximálása a talajon.

SmartRide: A hevederváz főtartója egy új fejlesztésű rugózáson keresztül kapcsolódik a traktor alvázához. A rugózás a következő elemekből áll:
⦁ robosztus csavarrugókba integrált lengéscsillapítók
⦁ kiegészítő hidraulikus lengéscsillapítók a kirugózáshoz
⦁ hidraulikus lengéscsillapítók és rugópárnák amelyek optimális lengéscsillapítást kölcsönöznek a kirugózáskor és csökkentik a rugó utat
⦁ a torziós stabilizátor a fotóműnek keresztstabilitást nyújt
 
Ezáltal egy lényegesen hosszabb 260mm-es rugóút jön létre (a mellső vezetőgörgőn mérve). A rugózás 11 foknyi billegést tesz lehetővé minden támasztógörgő esetében és így összehasonlíthatóvá teszi e megoldást a kerekes traktorok rugózásával.
 
Fülkerugózás: A Fendt 900 Vario MT az első hagyományos hevederes traktor kétpontos vezetőfülke-rugózással, amely két gumibakkal támaszkodik fel elöl, és két csavarrugóba integrált lengéscsillapítón hátul.
 
A fülke hátuljának maximális rugózott kitérése 98mm, amely így a talajról a merev hátsóhídon keresztül érkező lengések lágy csillapítását teszi lehetővé.
A fotómű- és fülkerugózás kombinációjával a lengések jelentős csökkenését eredményezik. A gyakorlatban a gépkezelő ezt közúton a nagyobb sebességeknél, a szántóföldön pedig a kevésbé fárasztó munkák során jelentősen javuló menettulajdonságokon keresztül érzékelik.

Fendt 900 Vario MT traktorok az AgroVario-tól

Nagy teljesítménnyel nehéz talajokon át

Az új Fendt hevederes Vario 900 MT kiválóan alkalmas nehéz, vonóerő-igényes munkák végzésére és akkor mutatja meg igazán a hatékonyságát, ha e talajmunkák kerülnek előtérbe. A különösen kis kerékcsúszásnak köszönhető a nagy területteljesítménye. Hatékonysága akkor mutatkozik meg leginkább, ha a mostoha időjárási viszonyok miatt csak rövid idő áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. A nagy felfekvő felületnek és a megnövelt hevederes járószerkezetnek köszönhetően a Fendt 900 Vario MT optimális lehetőségeket teremt lankás területek illetve területek korai és talajkímélő megmunkálására. Nehéz és durva talajviszonyokkal (mint pl. halmok, barázdák, nyomvályúk) is játszva megbirkózik, kényelmesen és óriási kapaszkodóerővel legyőzi azokat. A 900 Vario MT a táblavégi fordulóban kis fordulási sugarának köszönhetően kiváló vontatója lehet széles, ill. mélyen dolgozó munkagépeknek. Ezekkel a karakteres tulajdonságokkal a Fendt 900 Vario MT kiválóan kiegészíti a Fendt traktorkínálatát. 

Nagy teljesítmény és kis fogyasztás az alacsony fordulat koncepciónak köszönhetően: Fendt iD

A Fendt hevederes 900 Vario MT mindig a legnagyobb nyomatékhoz és legkisebb üzemanyag-fogyasztáshoz tartozó ideális fordulatszám-tartományban dolgozik. Ez az alacsony motorfordulatszámnak, ill. az alkalmazott tervezési elv által vált lehetővé, amely a Fendt 1000 Vario révén már ismert. Az alacsony fordulatszám a teljes hajtásláncra jellemző, növelve annak hatékonyságát és csökkentve a zajterhelést. „High torque, low engine speed“ e tervezési elv neve, amely szerint valamennyi jármű-elem, mint a motor, a VarioDrive hajtáslánc, a hűtés és a hidraulika egymással összehangolásra került. Ezáltal a nagy térfogatú (9,8 l) AGCO Power motor maximális nyomatéka 1200as percenkénti fordulatnál már elérhető. A motor névleges fordulatszáma 1700 fordulat/min. A gyakorlatban használt fordulatszám tartomány (1200-1700 ford./min) lényegesen a hagyományosan használt motoroké alatt található és tökéletesen illeszkedik a motor optimális fogyasztási jelleggörbéjéhez. Ehhez jön még egy automatikafunkció, melynél a motorvezérlő szoftver a motor fordulatszámát automatikusan 1000 fordulatról 800 fordulat/percre csökkenti, ha a traktor „parkoló állásba” kerül.

Fendt traktorok az AgroVario-tól

A talaj értékes. Védje meg Fendttel.

A talaj az egészséges növények és a magas hozam alapja. Hatékony és körültekintő gazdálkodása biztosítja a hosszú távú gazdasági sikert. A traktorok fejlesztése során a hatékonyság és a kényelem mellett a talajvédelem a legfőbb prioritásunk. Ha a tapadás és a talaj előnyére vágyik, válassza a Fendt-et.