Fendt Lotus

Terítők és fogak

Új szabványok a kanyarodásban – a legjobb minőségű alaptakarmányért.

Ilyen egyszerű

A jó takarmány elengedhetetlen a sikeres állattenyésztéshez – ezért új mércét állítunk fel a Fendt Lotusszal. Innovatív kialakításukkal az egyedi Fendt Performance fogakkal sokkal rugalmasabbak, mint a hagyományos fogak. A talaj kontúrjához tökéletesen alkalmazkodva hatékonyan megelőzi a gyep károsodását és a kaszált anyag szennyeződését. A fogak helyzete és alakja felülmúlhatatlan teljesítményt garantál – ez a legjobb módja a kaszált anyag felszedésének. A fogak helyzete rendkívül gyors munkasebességet biztosít. Azzal együtt, hogy még hatalmas terménymennyiséget is képes kezelni, a Fendt Lotus különösen erős.

A széleket lefedjük

Hogy ne veszítsen értékes takarmányt a tábla szélén, a Fendt Lotus egyedülálló táblahatár szóró mechanizmussal van felszerelve. A külső forgórész fogai a legbelső pozícióba kerülnek a táblahatárokon és az árkokban. Ez a takarmányt a terület szélétől a tábla belseje felé dobja. A táblahatárok rendben vannak, és a takarmány tökéletesen eloszlik. Ha az összes fogat a legbelső pozícióba helyezi, akkor az éjszakai rendeket is lehet enyhén csökkentett sebességgel létrehozni – extra éjszakai rendhajtás nélkül.

Alacsony sebesség, nagy teljesítmény:

Finoman forgatva, de minden percet kihozva a legtöbbet – a Fendt Lotus mindezt könnyűvé teszi. A fogak húzása a horgos megoldással együtt biztosítja, hogy a kaszált anyag nagyon finoman elforduljon. A mindössze 400-450 ford./perc közötti TLT fordulatszámával a Fendt Lotus nagyon kíméli a takarmányt, rendkívül nagy mennyiséget vesz fel, és rendkívül jól eloszlik a hatékony szárítás érdekében. Mindez a kettős teljesítményű fogak helyzetének, a fogak különleges dőlésszögének és az állítható rotoroknak köszönhető – a kategóriájában a legjobb fordulási eredmények érdekében.

Hosszú élettartam:

A hosszú üzemidőnek, a megbízható technológiának és a hosszú élettartamnak köszönhetően a Fendt Lotus kialakítása verhetetlenül tartós. A vázszerkezet jól átgondolt, az illesztéseket pedig öntött, robusztus házakban dolgozták fel – így mindig számíthat a gépére. A hajtótengelyek dupla keresztcsuklóval vannak felszerelve, Önnek az a fontos, hogy a kettős keresztcsuklók karbantartásmentesek legyenek, így több ideje marad a termény megfordítására. A lapos és extra erős fogkarokkal ellátott, nagy rotorlemezek nemcsak a legjobb teljesítménycsatlakozást biztosítják, hanem az élettartamot is jelentősen megnövelik.

A külső forgórész fogainak egyszerű beállítása aktiválja a táblahatár mechanizmust. Ezáltal a fogak a legbelső helyzetbe kerülnek a takaros táblaszél és a kaszált termény tökéletes elosztása érdekében.

A Fendt Performance fogak húzó mozdulattal működnek – de horogmegoldásukkal és nagy rugalmasságukkal úgy siklanak végig a talajon, hogy közben nem károsítják a gyepet. A hagyományos fogakhoz képest nagyon nagy felszedési tartományuk van, így nagyobb területlefedettséget biztosítanak.

A takarmányt a Fendt Performance fogakon található 7,5 cm hosszú horog veszi fel.

Az ultrastabil vázszerkezet robusztus öntött vázzal és kettős keresztcsuklós hajtáslánccal biztosítja minden Lotus modellünk hosszú élettartamát.