Fendt rollector 130:
Kicsi, mégis hatalmas

Kicsi és mozgékony

A Fendt Rollector 130 tökéletes csomagoló a 0,90-1,30 m átmérőjű bálákhoz, amelyek nagyon kevés energiát igényelnek a csatlakoztatott erőgéptől – nagyszerű hír a kisebb gazdaságok számára. Stabil és tartós váz kialakítása rendkívül tartóssá teszi a bálacsomagolót. Egyszerű kialakítása mindig nagyszerű kilátást nyújt a csomagolási folyamatra. A Rollector hihetetlenül manőverezhető a keskeny vonórúd kialakításnak köszönhetőn. A magasságban állítható vonószemnek köszönhetően a Rollector 130 tökéletesen alkalmazkodhat traktorjához. A praktikus funkciók mindent felülmúlnak, beleértve a fóliatartót, amely akár három extra fóliatekercs számára is helyet biztosít.

Minden a bálával kezdődik

A hatékony bálacsomagolás a felvétellel kezdődik. Egyszerű működési elvével a Rollector 130 könnyen felveszi a bálát egy masszív hidraulikus rakodókarral. Csomagoláskor megváltoztathatja a fóliarétegek számát, és két különböző fóliaszélességgel dolgozhat. A csomagolóasztal automatikusan beállítja a szükséges számú fordulatot, és biztosítja, hogy a fólia megfelelően átfedje egymást. A masszív fogaskerekekkel ellátott bálacsomagoló asztal hajtásrendszere különösen robusztus. Innovatív fólia előnyújtási rendszerünkkel minden alkalommal fóliát takarít meg. A gyors befogó rendszerrel ellátott, állítható magasságú fóliatekercstartóval könnyű munkává válik a fólia cseréje. A bála kienegedés gyengéd – a csomagolóasztal alacsony ejtési magasságának köszönhetően. Azt is választhatja, hogy a Rollector 130-at bála oldalra való fordító szettel szereli fel, hogy a talpára tegye le a bálát.

Fendt bálacsomagoló AgroVario
Fendt bálacsomagoló AgroVario

Zökkenőmentes átállás

Nincs időpocsékolás – a Rollector 130 gyorsan és egyszerűen válthat a szállításról a munkahelyzetre. Szállítási helyzetben a Fendt Rollector 130 keskeny, 2,50 m-es méretet foglal a biztonságos szállítás érdekében. A csomagolóhelyzetben a nyomtáv 2,85 m-re nő – a bálák felvételekor a maximális stabilitás érdekében. Amikor ez megtörténik, az egész jobb oldali tengelycsonk elfordul; gumiabroncsok, meg minden. Az egységet manuálisan is elforgathatja. A gép jobb oldalán a feltöltőkar kettős működésű hidraulikus funkciója működteti. Szállítás közben a feltöltőkar biztonságosan zárva van.

Egyszerű vezérlés

A Fendt Rollector 130 egy magától értetődő vezérlőegységgel rendelkezik, intuitív E-Link Basic terminállal. Miután a bála a csomagolóasztalon van, a csomagolási folyamat egy gombnyomással kezdődik. Az E-Link Basic hangjelzéssel tudatja Önnel, hogy mikor készült el. A vezérlőegység 8 különböző mezőhöz bálaszámlálóval is rendelkezik, és lehetősége van a bálák napi számának és teljes számának megjelenítésére.

Fendt rollector 160:
Tökéletes pakolás

Önnek tervezve

A legmagasabb igényekre tervezve, szuper gyengéd és extra erős – a Fendt Rollector 160 az egyetlen hengeres bálacsomagológép ami a legjobb takarmányminőség érdekében lett tervezve. A Rollector 160 gyengéd munkát végez 1,25-1,60 m átmérőjű körbálák becsomagolásával. A stabil váz kialakítás rendkívüli tartósságot ígér. A keskeny vonórúd kialakítás kiemelkedő manőverezhetőséget garantál. Egyszerű kialakításának köszönhetően mindig nagyszerű rálátást biztosít a csomagolási folyamatra. És lehetősége van akár két bála szállítására a Rollectorján. Egy a csomagolóasztalon és egy a felszedőkaron.

A felvételtől az aktív kiadásig

A Rollector 160 hatékonyan veszi fel a bálákat a stabil hidraulikus rakodókarjával. Mind a rakodókar, mind a csomagolóasztal különböző méretű bálákhoz illeszthető. 1,25 m -1,60 m átmérőjű bálákat képes becsomagolni. A fóliarétegek számát is változtathatja, és két különböző fóliaszélesség közül választhat. A csomagolóasztal automatikusan beállítja a szükséges fordulatszámot, és biztosítja a műanyag megfelelő átfedését. Innovatív fólia-előfeszítő rendszerünk minden alkalommal fóliát takarít meg. Az állítható magasságú fóliatekercs-tartó gyorsrögzítő rendszerrel megkönnyíti a fóliacserét. A Rollector 160 bálakirakó asztallal van felszerelve az aktív leejtéshez – ezzel hatékonyan elkerülhető a fólia károsodása. Opcionális bála billenő is rendelkezésre áll a bála elejére történő leejtéséhez.

Fendt bálacsomagoló AgroVario
Fendt bálacsomagoló AgroVario

Maximális vezérlés

A Fendt Rollector 160 E-Link Plus terminállal van felszerelve a maximális kihasználtság érdekében. A berakodástól a finom bálaejtésig – mindez egy gombnyomásra automatizálva. A bálaszámláló akár 10 különböző feladatot is tárolhat. Az E-Link Plus pedig rendkívül tiszta napi számlálóval rendelkezik.

Mehetsz

Tudtad? A Rollector 160-on nem kell munkahelyzetből szállítási helyzetbe váltani, mivel a gépnek a váz bal oldalán van egy ellensúly készlet. Így a gép szélessége továbbra is mindössze 2,30 m.