Tökéletes bálák, minden alkalommal
Stabilan ellenőrzés alatt

A Fendt körbálázókkal folyamatosan előállított, tökéletesen tömörített és egyenletes bálák titka a hátsó bálakamra ajtóban rejlik. Kifejezetten robusztusra lett tervezve, mert rendkívül nagy terhelést kell kibírnia. Különös figyelmet fordítottak a mechanikus reteszre.

Fendt Bálázó AgroVario
Fendt Bálázó AgroVario

A legjobb reteszelés a legjobb bálákhoz

Minden Fendt körbálázó mechanikusan zárható bálakamrával rendelkezik. Az a tény, hogy a biztonsági reteszelő retesz megakadályozza a hátsó ajtó kinyílását, mindig tömör és jól formált bálákat eredményez. A bála sűrűségét a bálakamra ajtó horog helyzetének pontos mérése határozza meg. A két oldalon található érzékelők pontosan mérik a bála sűrűségét, és jelzik a kezelőnek, hogy jobbra vagy balra kell-e vezetni, hogy egységes bálát képezzenek.

A praktikus részletek mindent megtesznek:

A Fendt körbálázók valódi egyedi értékesítési pontokkal rendelkeznek, amelyek a gyakorlati használat során megtérülnek. Például a bálakamrák öntisztító csapágyházzal rendelkeznek a hosszabb csapágy élettartam érdekében. A nedvességet és a nem kívánt szennyeződéseket a csapágyak törlői távolítják el. Ezért nem csak a csapágyak mindig tiszták, hanem a pályák is, és az élettartam nem csökken.

Stabil vezetés rövid állásidőkhöz:

Két stabil munkahenger szolgál a bálakamra hátsó ajtajának nyitására és zárására. Csak egy egyszeres működésű vezérlőegységre van szüksége. Mindez rövid nyitási időt tesz lehetővé, és a Fendt Vario traktorral másodpercek alatt simán és fokozatmentesen megnövelheti a munkasebességet. Ezért a Fendt traktorok és körbálázók alkotják a tökéletes csapatot.

Fendt Bálázó AgroVario

A megfelelő fogás biztosítja a megfelelő forgást

A PowerGrip acélhengerek 3 bordája folyamatosan érintkezik a bálával és biztosítják a megbízható forgást.

Négy szimmetrikusan elrendezett végtelenített szíj formálja a bálákat. A hajtást két hajtógörgő hajtja a megfelelő erő átviteléhez.

Acél hengerek, tökéletes bálákhoz

A 18 db PowerGrip acélhenger maximális bálatömörítést, kiemelkedő bálázási hatékonyságot és forgást biztosít minden üzemi körülmény között. A 10 hosszirányú bordát speciális gyártási eljárással 3,20 mm vastag csővé préselik össze. Mivel minden görgő varratmentes, az anyagszerkezet verhetetlen élettartamot és tartósságot biztosít a görgőknek, amely ma páratlan a piacon. Ez az egyedülálló PowerGrip kialakítás a Fendt körbálázók szabadalmaztatott tulajdonsága, és lehetővé teszi, hogy a bálázók szinte bármilyen körülmények között dolgozzanak bármilyen terménnyel.

Fendt Bálázó AgroVario

A csapágyak mindent megváltoztatnak

A „rugalmasság” a jelszó, amikor hatalmas erőt kell elnyelni különböző irányokban. Ahogy a bálák kitágulnak a bálakamrában, ez a nyomás a kamra oldalfalaira hat, és kissé elmozdítja azokat. Ezért van minden Fendt körbálázó speciális csapágyházzal, amely ellensúlyozza ezt a hatást. A hajtóoldalra vannak a házak rögzítve, amelyek lehetővé teszik a csapágyak kismértékű elmozdulását, de a bálázógörgőket hosszirányban a helyükön tartják, így a meghajtó lánckerekek egy vonalban maradnak. A nem hajtási oldalon a csapágyak hosszirányban mozoghatnak, hogy ellensúlyozzák és felvegyék a bálakamra oldallapjain nehezedő bálanyomást. Ez jelentősen javítja a csapágy tartósságát.

Kapaszkodók a megbízható bálaforgatáshoz

A tökéletes bálaminőség eléréséhez elengedhetetlen, hogy a termény megbízhatóan forogjon a bálakamrában, minden bála elején. A bálafordulatok száma és a bálákra kifejtett nyomás közvetlen hatással van a végső bála sűrűségére. A hengerek közötti minimális hézag biztosítja a maximális érintkezést a bálákkal.