Egy rendfelszedő, amiből semmi sem hiányzik

Felszedő a maximális teljesítmény érdekében

A lehető legnagyobb teljesítmény csak akkor érhető el, ha egy tökéletes takarmányfelszedő rendszerrel kezd. Ha a Fendt hengeresbálázókról van szó, ezt a nagy teljesítményű, akár 2,25 m széles, kényszerpálya nélküli rendfelszedő garantálja. A rendfelszedő lemezek speciális geometriája és az extra hosszú felszedő fogak ideális szöge megszüntette a kényszerpálya vezérlésének nehézségeit. Következésképpen a rendfelszedő kevesebb mozgó és kopó alkatrészt tartalmaz, simábban fut és könnyebben karbantartható.

Fendt Rotana bálázó - AgroVario Kft.
Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

Közel a rotorhoz

A rendkívül kompakt kialakításnak köszönhetően a rotor a rendfelszedő ujjak közelében helyezkedik el. Ez leegyszerűsíti azt a folyamatot, amelyben a takarmány a rendfelszedőről a rotorra kerül, és elősegíti a terményáramlást. Ez az előny különösen akkor válik szembetűnővé, ha rövid és enyhén törekelt az anyag: az anyag hatékonyabban kerül a bálakamrába, miközben védi a terményt. Az optimális terményáram lehetővé teszi, hogy egy tökéletes bálát a másik után tömörítsen, és magas óránkénti teljesítményt érjen el.

Öt fogsor

A bütykös tengelyek és a vezérlőkarok hiánya további helyet szabadít fel. Ez az oka annak, hogy a rendfelszedő immár öt fogsorrall rendelkezik. A legjobb takarmányfelszedés érdekében a foghézag rendkívül alacsony, 64 mm-re lett beállítva. Ezzel biztosítható, hogy nem maradnak el apró szárak a szántóföldön. Két oldalsó adagolócsiga is gyárilag be van szerelve.

 

A fogak meghatározóak

A fogak a rendfelszedő alapelemei. Speciális munkaszöge úgy gyűjti össze a takarmányt, hogy a gyep védett maradjon. Az 5,6 mm-es átmérő rendkívül hosszú élettartamot tesz lehetővé. A nagy tekercs hajlításnak köszönhetően a fogak nagyon rugalmasak. A fogak elég biztonságosak ahhoz, hogy ne törjenek el, mivel a feszültség egyenletesen oszlik el.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

A sorozat alapfelszereltségként tartalmazza a kétoldalas adagolócsigát. Nagy átmérőjüknek köszönhetően soha nem csavarják fel a terményt, hanem simán továbbítják a rotorhoz.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

Az elfordulós rendfelszedőkerekek tíz különböző pozícióba állíthatók, így rugalmasságot tesznek lehetővé a magasságállításban.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

A rendfelszedő fogak és a rotor közötti kis hézagnak köszönhetően a takarmány szállítása gyengéden és megbízhatóan történik. A V-alaknak köszönhetően a bálakamra egyenletesen töltődik fel, ami viszont csúcsminőségű bálákhoz vezet.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

A görgős rendleszorító mellett van egy egyszerűbb, terelőlemezes változat is.

Vágja le a takarmányát igényei szerint

Tökéletes rotorok a nagy teljesítményhez

A Fendt Rotana F három körbálázó modellje négy különböző rotorral rendelkezik, így biztosítva, hogy a rendszer kompatibilis legyen az adott feladatokra. A rotor fordulatszáma 134 ford./perc. A továbbító ujjak V alakú elrendezése biztosítja a bálakamra egyenletes feltöltését. A teljesítményosztálytól függően a bálázók vagy egy csavarozott padló lemezzel vagy Hidroflex padló lemezzel vannak felszerelve.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

Teljes rugalmasság: XtraCut13 és XtraCut17

A Fendt Rotana 130 F hengeresbálázók vagy az XtraCut13 vagy az XtraCut17 rotort használnak. Ezeket a kétujjas rotorokat a lehető legnagyobb teljesítményre és a lehető leghosszabb élettartamra tervezték. Az XtraCut13 segítségével eldöntheti, hogy kíván-e késkazetát használni vagy sem. A rugalmas HydroflexControl padló lemez mindig ezekbe a modellekbe kerül beszerlésbe. Az XtraCut17 rotor 67,5 mm-es elméleti vágási hosszt ér el, és 0, 8, 9 vagy 17 késből álló csoportokban kapcsolható. A kések használata nélküli munkavégzést lehetővé tevő vakkéseket szállítjuk minden körbálázóval, amelyek megakadályozzák az kihullási veszteségeket és védik a késkazetát a kopástól és elhasználódástól.

Vágásminőség igényes termelőknek: XtraCut25

Ami a teljesítményt és a vágás minőségét illeti, a Fendt XtraCut25 rotor a legmagasabb pontszámot éri el a Fendt körbálázói kínálatában: A V-alakú négycsillagos rotor nagy betakarítási mennyiségekhez készült. Nagyon vékony rétegekkel táplálja a bálakamrát 45 mm-es vágáshosszal, nagy sűrűségű bálákhoz. A Hydroflex ebben az esetben is mindig gyárilag be van szerelve. A hidraulikus késcsoportok, 0, 12, 13 vagy 25 kést tartalmaznak.

Vágás a leghosszabb késsel

A Fendt késkazetákkal felszerelt XtraCut modelljei a piacon kapható leghosszabb késsel rendelkeznek, ami a lehető legjobb vágási minőséget eredményezi. Van egy hidropneumatikus késvédelem, amely két 40 bar nyomású akkumulátorral rendelkezik. Ez növeli a hengeresbálázók élettartamát. Ha a kések már nem tudnak munkahelyzetbe mozdulni, pl. szennyeződés miatt, ideiglenesen 180 bar nyomást lehet alkalmazni. A késrések kikaparásának bonyolult feladatát helyettesítő a vezérlőegység egyszerű gombnyomása ad megoldást.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

45 vagy 90 mm-es elméleti vágási hosszával az XtraCut25 rotor hatalmas teljesítményt és vékony rétegeket hoz létre.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

A 134 ford./perc fordulatszámával az XtraCut17 rotor 67,5 vagy 135 mm elméleti vágási hosszt kínál.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

A továbbító rotor fix fenéklemezzel vagy rugalmas hydroflex fenéklemezzel is rendelhető.

Fendt Rotana fixkamrás bálázó - AgroVario Kft.

A 130 F Xtra sorozat csúcsa hidraulikus késcsoport-kapcsolódással rendelkezik, amely 0, 12, 13 és 25 kést tartalmaz.

Folyamatosan zökkenőmentes anyagáramlás a HydroflexControl segítségével.

Rugós, süllyeszthető

Az első alkatrész a rendfelszedő fenéklemez állandó felfüggesztése, amely „Flex” néven ismert. Rugó segítségével finoman fel-le lendítheti a fenéklemezt. Ez biztosítja, hogy a fenéklemez reagálni tudjon a takarmánymennyiség ingadozására. A „Hydro” a rendszer második összetevője. Ez az alkatrész két hidraulikus munkahengerből áll, amelyek lehetővé teszik a fenéklemez hidraulikus nyitását a fülkéből egy gombnyomással, az eltömődések megszüntetése vagy a kések cseréje érdekében. A HydroflexControl lehetővé teszi, hogy a gépet hosszú időn keresztül kéz a kézben üzemeltesse nagy teljesítménnyel.

Fendt Bálázó AgroVario

Nonstop bálázás

Még nehéz körülmények között is szinte teljesen elkerülhető az eltömődés az adagoló mechanizmussal. Ha a teljesítmény folyamatosan növekszik, a Fendt körbálázókban található intelligens fenéklemez szabad mozgása révén akadályozza meg az eltömődést. Ez a hatékony blokkolásgátló rendszer feszültségmentes tömörítést tesz lehetővé napi nagy mennyiségek érdekében.

Két részből áll, egyedülálló kényelem

Annak érdekében, hogy a körbálázót egész nap tökéletesen ki lehessen használni, az eltömődéseket még azok bekövetkezése előtt meg kell akadályozni. A Fendt körbálázók HydroflexControl rendszere biztosítja, hogy ez megtörténjen. Szinte minden eltömődés megbízhatóan és hatékonyan megelőzhető két komponens interakciójával, ami viszont magas napi teljesítményt tesz lehetővé.

Fendt Bálázó AgroVario

A FlexControl tehermentesítő rendszer megbízhatóan megakadályozza az eltömődéseket.

Fendt Bálázó AgroVario

A FlexControl rugó elnyeli a fenéklemez elülső részének terhelési csúcsait, így megakadályozza az eltömődéseket.

Eltömődés esetén a fenéklemez hátsó része 500 mm-rel leereszkedik

Az erőátvitel, amely mindent elindít

Tiszta szerkezet

A Fendt körbálázók jobb oldalán található a rotorhajtás, amely egy duplex lánchoz kapcsolódik. A bálakamra meghajtás a bal oldalon található. A Tsubaki által gyártott láncok kiváló minőségű és rendkívül tartós. A szabadonfutó lánckerék garantálja a biztonságot: Ha az erőátviteli tengely leáll, vagy a rotor hirtelen leáll egy eltömődés miatt, a szabadonfutó elősegíti a bála forgásának fokozatos lelassítását. Ez biztosítja, hogy a meghajtás fő alkatrészei megbízhatóan védve legyenek a hirtelen leállás okozta károsodásokkal szemben.

Fendt Bálázó AgroVario

Nagyon egyszerű karbantartás:

A Fendt körbálázók gondoskodnak arról, hogy ne kelljen sok időt töltenie a karbantartással. A könnyen felhajtható oldal szárnyak megkönnyítik a karbantartási pontok elérését. A bálagörgőkön keresztül meghajtott automatikus lánckenő rendszer mindig megbízhatóan juttatja a kívánt mennyiségű olajat a láncokra. Ez meghosszabbítja az élettartamot és garantálja a sima mozgást. A hajtó- és vezetőgörgők csapágyai gyorsan és egyszerűen kenhetők egy központilag kihelyezett kenés segítségével. Ne pazarolja az időt a kenési pontok keresésére.

Nagyobb teljesítmény a Power Split segítségével:

Minden modell Power Split hajtóművel van felszerelve. A Power Split hajtómű egy osztott meghajtású koncepció, amely tökéletesen egyenletesen osztja el a szükséges teljesítményt a forgórész és a kamrahajtás között. A bemeneti sebesség ismét 540 ford./perc. A leereszthető fenéklemez nélküli modelleknél 1650 Nm-es nyírócsapos tengelykapcsoló garantálja a biztonságot. A leereszthető fenéklemezes modelleknél szabadonfutó-kuplung is védi a hajtásláncot 1950 Nm-rel.

Fendt Bálázó AgroVario

Csapágyak

A hengerek 50 mm-es csapágyait rendkívül nagy terhelésre tervezték.

Fendt Bálázó AgroVario

Lánc

A Fendt bálázók csak Tsubaki láncokat használnak.

Fendt Bálázó AgroVario

Eltömődés elleni védelem

A szabadonfutós lánckerék gondoskodik arról, hogy a hajtáslánc védve legyen a károsodástól a rotor eltömődése esetén.

Fendt Bálázó AgroVario

Kétoldali hajtás

A kamra hengerek meghajtását két részre osztják, és két oldalról hajtják meg.

Fendt Bálázó AgroVario

Hajtómű

A Power Split hajtómű 540 ford./perc TLT-fordulatszámmal működik.

Fendt Bálázó AgroVario

A 18 db PowerGrip henger kenhető 50 mm-es csapágyakkal szerelhető fel.

Olvasson tovább!