Bednar VERSATILL VN_L Függesztett kultivátor az AgroVario-tól
A sokoldalúság a vérében van: Versatill VN_L, a hatékony mezőgazdasági termelés mindent egyben megoldása
2023-08-21

A VERSATILL VN_L függesztett kultivátor egy könnyű, univerzális kultivátor, amelyet magágykészítésre és betakarítás utáni sekély tarlóhántásra terveztek, különösen könnyebb talajokon. Moduláris munkaszekcióinak köszönhetően a különböző talajállapotokhoz és a szükséges munkákhoz igazítható. Kompakt méretei és kényelmes súlya lehetővé teszi, hogy kis traktorokkal aggregálható legyen, akár már 100 lóerővel kezdődően.

Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól

A VERSATILL VN_L nagyon hatékony a magágykészítéshez …

Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól

… de sekély tarlóhántáshoz is tökéletesen alkalmas.

Melső munkaszekció:

Crushbar: hidraulikusan állítható elülső simító magágykészítéshez

VERSATILL VN_L egyik legfontosabb előnye a hidraulikusan vezérelt Crushbar, amely a magágykészítés során pontos egyengetést biztosít. Ezt a berendezést kifejezetten a tavaszi talajműveléshez tervezték, ahol a téli nedvesség megőrzése érdekében minimális talajművelésre van szükség. A Crushbar hatékonyan kiegyenlíti a felszínt, és az érdes barázdákat még a kapa szekció előtt összetöri, ami jól előkészített magágyat eredményez, jobb talajmelegedéssel és nedvesség megtartással.

Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól

Kapa szekció:

Két fajta kapa típus különböző talajkondíciókhoz

A VERSATILL VN_L függesztett kultivátor a “Standard” kapákkal van felszerelve (rezgő, egyrugós kapák), amelyek nagyon alkalmasak a könnyebb talajtípusokhoz. A nehezebb talajoknál és a gép gyakori használatakor azonban a legfeljebb 10 cm-es sekély talajműveléshez javasoljuk a Hercules kapák (megerősített, kétrugós, rezgő kapák) választását. Ezek a megerősített kapák fokozott tartósságot és jobb teljesítményt biztosítanak a kihívást jelentő talajviszonyok között.

Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól

Hátsó munkaszekció:

Henger vagy pálcás borona különböző felhasználási célokra

A VERSATILL VN_L a négyféle hátsó henger típus egyikével szerelhető fel. Ezek a hengerek különösen alkalmasak a tavaszi talajművelésre, a talajtömörítés fokozására és a nedvesség megtartására. Négyféle henger áll rendelkezésre, hogy a talajállapotok egész sorának megfeleljen, és rugalmasságot biztosítson a gazdálkodó számára.
Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól

A függesztett kultivátor felszerelhető támkerekekkel és háromsoros pálcás boronával is, amelyet kifejezetten a betakarítás utáni sekély tarlóhántás javítására terveztek.

A támkerekek növelik a stabilitást és javítják a mélységszabályozást a művelési folyamat során.

Ezenkívül a háromsoros pálcás borona megtöri és szétosztja a növényi maradványokat, megkönnyítve azok lebomlását és beépülését a talajba, optimális körülményeket teremtve a későbbi termés számára.

Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól

Műtrágya készlet:

A VERSATILL VN_L-hez műtrágya készlet is rendelkezésre áll, amely hatékony és pontos műtrágyázást biztosít a munkafolyamat során. A granulált műtrágyák a talajművelés során keverednek a talajba, a növény egészséges növekedése érdekében. Ez a készlet nagyszerű megoldás a modern és fenntartható mezőgazdaság számára, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy jobb terméshozamot érjenek el, miközben csökkentik a műtrágya felhasználását.
Bednar függesztett kultivátor az AgroVario-tól
További híreink
5 tipp az Agrifac permetezőgép felkészítéséhez az új szezonra
2024-04-10
A FENDT AZ ELSŐ HELYEN A DLG IMAGEBAROMETER 2023/24 VERSENYÉBEN
2024-03-27
FENDT MultiDeal akció
2024-02-07
Az Axiál Csoport új stratégiája részeként folyamatban van az AgroVario Kft üzletrészeinek értékesítése az eddigi kisebbségi tulajdonos részére
2024-01-11
AGROVARIO nyitvatartás az ünnepi időszakban
2023-12-20
Agritechnica fénypontja 2023: Mostantól a Fendt Vario traktorokat joystickkel is lehet irányítani
2023-11-02