Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Atlas AE_PROFI

SZÉLES TÁRCSÁS TARLÓHÁNTÓ 12,4 MÉTERES MUNKASZÉLESSÉGGEL

Az ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántót nagy mennyiségű növényi maradvány feldolgozására tervezték. Beépíti a kukorica betakarítása utáni szántóföldi területeken a takarónövényzetet vagy a szerves trágyákat a talajba. Az első tárcsasor előtti tandemtengely egyenletesen osztja el a súlyt és ezáltal a nyomást is mindkét oldalon, ami biztosítja, hogy a beállított munkamélység a gép teljes szélességében megmaradjon. A 12,4 méteres munkaszélesség alkalmas CTF-rendszerek számára is.

Bednar SWIFTERDISC XN Függesztett tárcsás kultivátor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Az ATLAS AE_PROFI modellek robusztus vázú széles tárcsás tarlóhántók, melyeket nagy mennyiségű növényi maradvány feldolgozására terveztek.

TÁRCSASZEKCIÓK X ALAKÚ ELRENDEZÉSE

Pontos tárcsavezérlés

Az ATLAS AO_L modellek tárcsaszekciói X alakban vannak elrendezve. Ez az innovatív műszaki kialakítás megakadályozza a gép oldalsó kilengését. Ez lehetővé teszi, hogy a tárcsás tarlóhántó pontosan kövesse a traktor nyomvonalát. A központi kettős tárcsa csökkenti a bakhát kialakulásának kockázatát.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

NAGY TÁVOLSÁG A SZEKCIÓK KÖZÖTT

A gép nagy mennyiséget képes feldolgozni eltömődés nélkül

Az ATLAS AE_PROFI nehéztárcsás tarlóhántó tulajdonságainak köszönhetően ideális nagy mennyiségű növényi maradvány, takarónövényzet és szerves anyag (trágya, hígtrágya) feldolgozásához. Az egyes munkaszekciók között nagy a távolság, így biztosított a problémamentes működés és elkerülhető a gép eltömődése még nedves körülmények között is. Az első és hátsó tárcsasor közti távolság 120 centiméter. A váz hasmagassága körülbelül 70 centiméter, ez problémamentes anyagáteresztést biztosít.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

BEDNAR EASY CONTROL

Saját szoftver, minden funkció egy helyen vezérelhető

Az ATLAS AE_PROFI teljes mértékben kompatibilis az ISOBUS-szal. A BEDNAR EASY CONTROL szoftver segítségével a gép egyetlen gombbal összecsukható. A terminálon minden munkához szükséges paraméter beállítható. Mindent beállíthatunk – a munkamélységet is – munka közben, így nincs szükség nemkívánatos leállásokra.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

EGYENLŐ SÚLYELOSZTÁS

Mindig egyenlő a nyomás a tárcsaszekció mindkét oldalán

A minőségi talajművelés alapja a talajprofil egyenletes feldolgozásához szükséges munkamélység fenntartása. Az ATLAS AE_PROFI tárcsás tarlóhántó ugyanolyan nyomást gyakorol a tárcsákra a teljes gépszélesség mentén a tengelynek és az összecsukható oldalváznak köszönhetően.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

FORDULÁS TÁMKERÉKKEL ÉS TÖMÖRÍTŐHENGERREL

Gyors és biztonságos fordulás

Az ATLAS AE_PROFI széles tarlóhántó szerkezetének köszönhetően nagyon jól manőverezik még a fordulóban is. A gép a hátsó hengerek, a mellső támkerekek és a szállítótengely segítségével fordul. Ez a kialakítás megakadályozza a vonóhorog negatív terhelését.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

A GÉP KÖNNYEN ÖSSZECSUKHATÓ

Kompakt méretek és biztonságos szállítás

Bár 12,4 méteres a munkaszélessége, az ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó szállítás közben 3 méter széles és alig 4 méter magas, még akkor is, ha dupla V-gyűrűs vagy U-gyűrűs hengerrel van felszerelve. Ezeket a paramétereket elsősorban az összecsukható oldalváznak köszönhetjük.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

CTF-RENDSZEREKBEN IS ALKALMAZHATÓ A 12,4 MÉTERES

MUNKASZÉLESSÉGNEK KÖSZÖNHETŐEN

Kevesebb számú áthaladás és talajtömörítés
A CTF-rendszer megakadályozza a talaj tömörítését és optimalizálja a szántóföldön való áthaladások számát. Az egyes munkagépek a teljes munkaszélesség mentén haladnak (6, 12, 18, 24 m stb.). Ez megakadályozza az egyenetlen tömörítést a terepen.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

LOAD-SENSING RENDSZER

Csak annyi üzemanyag kell, amennyire valójában szükség van

Az ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó mindössze három tömlővel csatlakozik a traktor LOAD-SENSING hidraulikus kimeneteléhez. Az állítható szivattyú csak annyi olajat szállít nyomás alatt, amennyire az adott funkciónak szüksége van; a rendszer teljesen automatizált. A rendszer hatékonyan használja a hidraulikus nyomást, és vezérli az adott funkciókat, amelyekhez nagy teljesítmény szükséges.

Bednar ATLAS AE_PROFI széles tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól