Fendt Variotronic

Intelligensen integrált – így hangzik a Fendt jelmondata.

Fendt 1100 Vario MT traktorok az AgroVario-tól

A vas és acél technológiát intelligens elektronikai megoldásokkal kötjük össze, annak érdekében, hogy a professzionális gazdaságok és bérgazdaságok teljesítménye növekedhessen. Mert az integráció döntő előnyt teremt, mely nemcsak növekvő hatékonyságú funkciókat kínál, hanem össze is kapcsolja ezeket a funkciókat az egész Fendt flottával.

Variotronic. Útmutató. Jövőbe mutató.

Átfogó megközelítés. Egészen a részletekig. A Fendt célkitűzése, hogy konzekvensen minden vezérgépre egy és ugyanaz a vezérlési koncepció használható, mely Önnek számos előnyt jelent a gépüzemeltetés során. A legapróbb részletekig átgondolt, teljes áttekinthetőség: élje át a tökéletes funkcionalitás élményét a Fendt Variotronic-kal.

Gazdaságos komfort.

A Fendt Variotronic-ban a kényelem és a gazdaságosság tökéletes kombinációja találkozik. Az automata funkciók és a személyre szabott beállítások egyrészt tehermentesítik a vezetőt, másrészt a hosszú időn keresztül végzett pontos munka a gazdaságosság növekedéséhez járul hozzá. A Fendt ezzel az Efficient Technology filozófiáját követve fejleszti tovább a hatékonyság szintjét. Mert mozgatóerőnk a siker.

Funkciókkal a nagyobb hatékonyságért

A Fendt Variotronic átfogja és integrálja azokat a fontos funkciókat, melyek a nagyobb hatékonyságért felelősek. Egyedülálló az alábbiakban: Minden funkció egyszerűen és kényelmesen beállítható a Varioterminálon keresztül.

Fendt Variotronic az AgroVario-tól A vas és acél technológiát intelligens elektronikai megoldásokkal kötjük össze, annak érdekében, hogy a professzionális gazdaságok és bérgazdaságok teljesítménye növekedhessen

Felhasználása:

 • Eszközvezérlés (traktor, kombájn, silózó)
 • Variotronic ISOBUS eszközvezérlés (traktor)
 • FendtGuide párhuzamvezetés
 • VarioDoc dokumentáció
 • Kamerafunkció (traktor, kombájn)
 • Súgófunkció

FendtGuide – Egy fordulóval előrébb

A Fendt fejlesztésével, a FendtGuide párhuzamvezető rendszerrel, Ön az alkalmazott munkaszélességtől függően akár 10%-kal nagyobb területteljesítményt érhet el traktorával. Ennek köszönhetően a rendszer profit termelő befektetés.

A FendtGuide egységes kezelőfelülettel, minden vezérgépen azonos módon használható: a traktorban, kombájnban és silózóban is.

FendtGuide – precíz és megbízható nyomvezetés

Növekszik a munkavégzés gazdaságossága, mert:

1. A gépkapcsolatunk teljes kapacitásának folyamatos kihasználása az átfedések minimalizálásával, a teljes munkaszélesség hasznos munkába fogásával.
2. A táblavégi fordulók optimalizálásával kíméljük a munkagépünket és csökkentjük a fordulók taposását
3. Akár 10% üzemanyag is megtakarítható talajművelésben a FendtGuide automata kormányzás használatával
4. Helyspecifikusan, digitális térkép alapján csak oda és csak annyi tápanyagot juttatunk ki amennyi szükséges
5. Akár szemre annyi vetőmagot használhatunk fel amennyi szükséges az adott táblára a pontos csatlakozósorokkal
Agronómia szempontokat figyelembe véve:
6. Duplázás nélkül tudjuk elvégezni a növényvédelmi munkákat így megszüntetjük a termésdepressziót, minimalizáljuk a növény-egészségügyi problémákat és egyúttal
7. területkihagyás nélkül elvégezni ugyanazt a munkát ezáltal a teljes területen homogén tisztaságú növényállományt segíthetünk elő, gyom- és gombafoltok nélkül illetve a rovarkárt is minimalizáljuk.
Gépkezelő komfortérzetének növelése, a munkavégzésének megkönnyítése, ezáltal:
8. Maximalizálható a vezető hatékony munkával töltött ideje, úgy éjszaka, mint nappal.
9. Megteremtjük a körülményeit a precíz, termelékeny és ellenőrizhető munkavégzésnek.

Fendt Variotronic az AgroVario-tól A vas és acél technológiát intelligens elektronikai megoldásokkal kötjük össze, annak érdekében, hogy a professzionális gazdaságok és bérgazdaságok teljesítménye növekedhessen

A FENDTGuide technológia használatával összességében úgy növelhetjük a hozamunkat, hogy kevesebbet kell költenünk a táblára és a gépkezelőnk munkabírását is megőrizzük.

Fendt VarioDoc – Dokumentálva, kiértékelve, informálva

A mezőgazdasági üzemek és a bérvállalkozók számára is a VarioDoc a legjobb megoldás, ha hatékony megbízás-menedzsmentről és kényelmes adatrögzítésről van szó. A traktor vezetője a Varioterminálon keresztül már a szántóföldön elvégezheti a legfontosabb adatok betáplálását, így az irodai utómunkák minimálisra csökkenthetők.

A VarioDoc-kal mind a traktor, mind az ISOBUS eszköz adatai – pl. kibocsátási mennyiség – automatikusan rögzítésre kerülnek. Kombájnok és silózók esetében a gép információi – pl. cséplés- ill. szecskázási terület, üzemanyag-felhasználás és munkaidő – kerülnek rögzítésre. Fordított módon a központi számítógépre felvett új megbízások adatai is átvihetők a terminálra.

Variotronic eszközvezérlés (ISOBUS) – Mert egy terminál is elegendő

Tökéletes mindenféle munkához. Az ISOBUS csatlakozó a Variotornicban a fő összeköttetés a felszerelt munkagéphez. Az ISOBUS eszközvezérlővel minden ISO 11783 kompatibilis munkaeszköz beállítása megoldható a Fendt Varioterminálon keresztül. Ehhez a Variotronic különböző lehetőségeket nyújt, hogy Ön a gép kezelését a aktuálisan elvégzendő munkához igazítsa és például a multifunkciós joysticken keresztül irányíthasson bizonyos funkciókat vagy már előre beprogramozott beállításokat előhívjon.
Az ISOBUS eszközvezérlés esetén a munkaeszköz kezelési felülete a Varioterminálon áttekinthetően megjeleníthető. A nagy Varioterminál esetében a vezetőnek lehetősége nyílik több nézet közül választani: álló tájolású félképernyős, vízszintes tájolású félképernyős vagy akár a teljes képernyős nézetek közül. Utóbbinál a menüsor-pár kerülhet egészében a képernyő jobb oldalára, vagy annak két oldalára elválasztva.
Különösen praktikusnak és kényelmesnek bizonyul a kezelőkar használata. Ha az ISOBUS-szal rendelkező munkagép támogatja, a gyakran használt funkciókat a multifunkciós joystick gombjain elhelyezheti, így azokat mindig kéznél tudhatja. Néhány egyszerű kattintással a Varioterminálban akár 10 funkció egyéni hozzárendelése is lehetséges. Az átlátható megjelenítésnek köszönhetően az aktuális beállítások egy szempillantás alatt láthatóvá válnak.

Variotronic eszközvezérlés (ISOBUS)

 • Nincs szükség külön terminálokra
 • Vezérelhet a terminál vagy a joystick segítségével
 • A joystick személyre szabott beállítása
 • Lehetséges az ISOBUS eszközvezérlés és a VariotronicTI fordulásmenedzsment kombinált használata
 • Félképernyős és teljes képernyős nézet a Variotronic ISOBUS