Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Fenix FO

MÉLYKULTIVÁTOR INTENZÍV TALAJMŰVELÉSHEZ

Az intenzív talajművelés és a növényi maradványok beépítése fontos előfeltétele a megfelelő talajszerkezetnek. A FENIX FO mélykultivátor három kapasorral rendelkezik, amely intenzív talajkeverést biztosít 35 centiméter mélységig. A nagy hasmagasság és a NON-STOP kapavédelem lehetővé teszi a munkavégzést kedvezőtlen körülmények között is. Az optimális vontatáshoz a FENIX FO tapadásnövelővel van felszerelve.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Kultivátor 35 centiméter mély talajműveléshez vagy betakarítás utáni sekély tarlóhántáshoz.

EGY GÉP – SZÉLES KÖRŰ ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

FENIX FO kultivátor mély és sekély talajműveléshez

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

Mély talajművelés

A FENIX FO kultivátor mélylazítást végez 35 cm mélységig. A mélylazítás különösen a mély gyökérzetű növények vetése előtt vagy ősszel ajánlott, mivel megfelelő környezetet teremt az erős gyökérzet kialakulásához, amelyen keresztül a növény felszívja a vizet és a tápanyagokat. A mélylazítás segít elérni a megfelelő talajszerkezetet, és beindítja a talaj funkcionális- és vízrendszerét.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

Sekély talajművelés

A kialakítás és a kapák széles választéka lehetővé teszi, hogy a FENIX FO kultivátor sekély tarlóhántást végezzen 15 centiméterig. Javasoljuk, hogy a FENIX FO kultivátort szárnyas kapákkal szerelje fel a talajprofil megfelelő feldolgozásához. A megfelelően elvégzett tarlóhántás megakadályozza a gyomnövekedést, beépíti a talajba a növényi maradványokat, csökkenti a talaj nedvességének elpárolgását és elindítja a nemkívánatos magok növekedését.

HÁROMSOROS KAPAELRENDEZÉS

Kiváló talajlazító és keverő hatás

A FENIX FO kultivátor kapái három sorban vannak elrendezve, az egyes kapák között 31 centiméteres távolsággal. Ez az elrendezés kiváló lazító- és keverőhatást eredményez, mivel a gép teljes szélességében megbontja a talajt, majd beépíti a növényi maradványokat.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

MEGFELELŐ GÉPTERVEZÉS

Opcionális felszerelések széles választéka

A FENIX FO kultivátor alkalmas mély talajművelésre, valamint betakarítás utáni sekély tarlóhántásra. A FENIX FO a talajjellemzőkkel vagy az ügyfél igényeivel összhangban számos alkatrésszel felszerelhető. A három kapasort egy töltögetőszekció követi, amely felszerelhető töltögetőpálcákkal vagy -tárcsákkal. A tökéletesen egyenletes felszínhez a FENIX FO kultivátor Crushbar simítóval szerelhető fel.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

NÉGY TÍPUSÚ MUNKAEGYSÉG

Lehetővé teszi a gép beállítását mélylazításhoz vagy sekély tarlóhántáshoz.

A FENIX FO mélylazító négyféle vésővel szerelhető fel, amelyek segítségével a gép betakarítás után mélylazításra vagy sekély tarlóhántásra állítható be. A megfelelően megválasztott működő vésőtípus a feldolgozandó talaj jellege, illetve az évszak szempontjából is fontos. Vannak 80 és 60 mm szélességű vésők, vagy LONG-LIFE 40 és 80 mm-es vésők, amelyek keményfém hegyekkel vannak felszerelve a nagyobb tartósság érdekében.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

TAPADÁSNÖVELŐ

A megfelelő sebességhez megfelelő vonóerő szükséges

Extrém körülmények között vagy nehéz talajban a vontató jármű gyakran megcsúszhat, ami növeli az üzemanyag-fogyasztást és csökkenti a teljesítményt. A FENIX FO mélyművelő kultivátor tapadásnövelővel szerelhető fel. Ez a műszaki kialakítás jelentősen hozzájárul a megfelelő vontatáshoz.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

PÓTSÚLY

Egyenlő súlyelosztás

A FENIX FO mélykultivátor kérésre 200 kilogrammos pótsúllyal szerelhető fel. Javasoljuk, hogy a FENIX FO kultivátort pótsúllyal szereljék fel, ha használják a hátsó duplahengert, mivel a pótsúly javítja a gép egyenletes súlyeloszlását és extra súlyt ad a vonórúdhoz.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

ALFA DRILL VETŐEGYSÉG

Takarónövényzet kialakítása egy menetben

A FENIX FO mélyművelő kultivátor BEDNAR ALFA DRILL vetőegységgel szerelhető fel a gyártás során. A vetőegységgel takarónövényzetet vagy kismagvú növényeket vethetünk el a tarlóhántással egy menetben. Az idő- és üzemanyag-megtakarítás jelentős. A vetőegység kapacitása 400 liter.

Bednar SWIFTERDISC XO_F Univerzális tárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

TÁMKEREKEK

Tökéletes talajkövetést biztosítanak

A FENIX FO kultivátor támkerekekkel szerelhető fel a tökéletes talajkövetés érdekében. A kerekek biztosítják, hogy a szántóföld a gép teljes szélességében egyenletesen legyen művelve a beállított munkamélységben.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól

EGY VONALON DOLGOZÓ KAPÁK ÉS HENGERGYŰRŰK

A legapróbb részletekig kidolgozott tervezés

Minden kapát egy gyűrű követ (kettős henger esetén), amely a kapa vonalával megegyező vonalon tömöríti a talajfelszínt. Ez biztosítja a megművelt talajprofil megfelelő tömörítését és felgyorsítja a nemkívánatos magok megjelenését.

Bednar FENIX FO Mélykultivátor az AgroVario-tól