Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Swifter SE

SZÉLES MAGÁGY-ELŐKÉSZÍTŐ KOMPAKTOR MAGAS NAPI TELJESÍTMÉNNYEL

A SWIFTER SE egy széles magágy-előkészítő kompaktor, amely 8-12 méteres munkaszélességének köszönhetően magas napi teljesítményre képes. Mint minden BEDNAR-kompaktor, a SWIFTER SE is cserélhető alkatrészekkel rendelkezik, hogy a körülményekhez igazítható legyen. A gép akár nyolc művelet képes kombinálni egy menetben. A SWIFTER SE nagy előnye a művelőegységek független felfüggesztése, mely tökéletes talajkövetést biztosít. A gép biztonságosan szállítható 12 méter szélesség mellett is, mivel az oldalváz előre hajtható a vonórúdhoz.

Bednar SWIFTER SE Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Professzionális, standard kialakítású magágy-előkészítő kompaktor hagyományos vagy modern talajműveléshez.

AKÁR NYOLC MŰVELET EGY MENETBEN

Magágy-előkészítés a termés egyenletes megjelenéséért

Ha több műveletet egy menetben kombinálunk, az kevesebb áthaladást jelent a szántóföldön, valamint alacsonyabb talaj-előkészítési költségeket. A mellső simítórúd tökéletesen kiegyenlíti az esetleges egyenetlenségeket. A mellső henger szétmorzsolja a rögöket. A fő művelőegység felvágja, levegőzteti és felmelegíti a talajt. A végső rögmorzsolást különféle hengerek biztosítják.

Bednar SWIFTER SO_Profi- Professzionális magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

CSERÉLHETŐ MŰVELŐEGYSÉGEK

A növény igényeinek megfelelő talajművelés

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Kapaszekció

Kapás művelőegység (nyári és őszi talajműveléshez – téli gabonanövényekhez, repcéhez)

Ez a művelőegység nyári és őszi talaj-előkészítésre használható, amikor a talajt a korábbi betakarítás után meg kell lazítani, fel kell vágni és össze kell keverni. A 270 mm-es kapák két sorban helyezkednek el, átfedik egymást. A kapák a teljes munkaszélesség mentén megbontják a talajt. Ezzel egyidejűleg a kapák munkaszögének köszönhetően agresszívan feldolgozzák azt, és ezzel fellazítják a felső réteget. Minden kapa rugalmasan van felfüggesztve, amely 3D hatást (vízszintes és függőleges mozgást) biztosít, amely megvédi a kapát a sérülésektől.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

SB-kapás szekció

SB-kapás szekció tavaszi kapákkal (tavaszi talajműveléshez-cukorrépa)

Ez a művelőegység ideális cukorrépa vetése előtti tavaszi talajművelésre, amikor is megfelelően kell kezelni a tavaszi talajnedvességet, ugyanakkor pontos magágyat kell készíteni. A kapák munkaszöge miatt a talaj függőlegesen nem keveredik, de a gép felbontja a talajt a teljes munkaszélesség mentén az átfedésben lévő, 170 mm széles kapáknak köszönhetően. A művelőegység további előnye az alacsony vonóerőigény.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Gamma-kapák

Gamma-kapás szekció (tavaszi talajművelés – tavaszi gabonanövények, kukorica)

A művelőegység ideális kora tavaszi műveletekhez, például árpa vetése előtti talaj-előkészítéshez. A négysoros, negatív szögállású gamma-kapák levegőztetik és felmelegítik a talajt anélkül, hogy nedves részecskék kerülnének a felszínre, így a talajnedvesség megőrizhető. Ez fontos a növény gyors növekedése szempontjából. A rugós kapák nagy sebességgel képesek dolgozni. A gamma-kapák LONG LIFE verzióban is kaphatók.

WAVE-FLEX-RENDSZER

Egyenletes munkamélységet tart fenn a teljes munkaszélesség mentén

A Wave-Flex rendszer azt jelenti, hogy az egyes szekciók (2 vagy 3 méter szélességűek) egymástól függetlenül vannak az oldalvázra függesztve. A rendszer segít fenntartani a beállított munkamélységet. A gép egyenletesen műveli meg a talajprofilt a teljes munkaszélesség mentén.

JÓL BEVÁLT KIALAKÍTÁS

Időmegtakarítás, emelkedés nélküli fordulás

A SWIFTER SO_F kompaktor kialakítása lehetővé teszi, hogy a gép a művelőegységek felemelése nélkül forduljon. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy enyhén megemelt művelőegységekkel forduljon, nagy fordulási sugárral. A teleszkópos szárny rögzító rudak stabilizálják az oldalvázat fordulásnál, valamint nagy munkasebességnél.

Bednar SWIFTER SO_F Magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

ELŐREHAJTHATÓ OLDALVÁZAK

Biztonságos szállítás

A SWIFTER SE széles kompaktor a traktor kabinjából könnyen szállítási helyzetbe hajtható. Az összecsukás teljesen hidraulikus vezérlésű, kompakt szállítási méreteket biztosít 3 méteres szállítási szélességig, ami előírás az EU-s utakon.

Bednar SWIFTER SE Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

INTEGRÁLT SZÁLLÍTÓTENGELY NYOMLAZÍTÓK

Tömörödött talajrétegek precíz lazítása.

A 8-12 nagy munkaszélességű SWIFTER SE magágykészítő kompaktorok felszerelhetőek traktor nyomvonal lazítókkal – akár fix, akár teleszkópos változatban. Az SE 10000 és SE 12000 modellek mostantól felszerelhetőek szállítótengely nyomlazítókkal is.

Bednar SWIFTER SE Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

HARMADIK CROSSKILL HENGER

A maximális munkaminőségért.

A SWIFTER SE 10000 kultivátor kérésre felszerelhető egy harmadik crosskill hengerrel. Az utolsó crosskill henger átmérője 350 mm, és tökéletes talajszerkezetet hoz létre nehéz körülmények között, például száraz nyári hónapokban.

Bednar SWIFTER SE Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól