Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Swifter SM

A LEGSZÉLESEBB KOMPAKTOR A PIACON

Bemutatása óta a SWIFTER SM széles magágy-előkészítő kompaktor a legnagyobb gép, 14-18 méteres munkaszélességgel. A legerősebb traktorokkal kapcsolható össze. Ahogy csökken a talajművelésre jutó idő, úgy nő a feldolgozott hektár mennyisége. A legszélesebb SWIFTER SM kompaktor naponta több mint 230 hektárt képes megművelni. A független, rugós művelőegységek hozzájárulnak a tökéletes talajkövetéshez, még ilyen munkaszélesség mellett is. A BAR-LOCK rendszernek köszönhetően a szállítás, valamint a gép összecsukása és kinyitása nagyon egyszerű és biztonságos.

Bednar SWIFTER SM Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Széles, standard kialakítású magágy-előkészítő kompaktor hagyományos vagy modern talajműveléshez.

AKÁR NYOLC MŰVELET EGY MENETBEN

Magágy-előkészítés a termés egyenletes megjelenéséért

Ha több műveletet egy menetben kombinálunk, az kevesebb áthaladást jelent a szántóföldön, valamint alacsonyabb talaj-előkészítési költségeket. A mellső simítórúd tökéletesen kiegyenlíti az esetleges egyenetlenségeket. A mellső henger szétmorzsolja a rögöket. A fő művelőegység felvágja, levegőzteti és felmelegíti a talajt. A végső rögmorzsolást különféle hengerek biztosítják.

Bednar SWIFTER SO_Profi- Professzionális magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

CSERÉLHETŐ MŰVELŐEGYSÉGEK

A növény igényeinek megfelelő talajművelés

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Kapaszekció

Kapás művelőegység (nyári és őszi talajműveléshez – téli gabonanövényekhez, repcéhez)

Ez a művelőegység nyári és őszi talaj-előkészítésre használható, amikor a talajt a korábbi betakarítás után meg kell lazítani, fel kell vágni és össze kell keverni. A 270 mm-es kapák két sorban helyezkednek el, átfedik egymást. A kapák a teljes munkaszélesség mentén megbontják a talajt. Ezzel egyidejűleg a kapák munkaszögének köszönhetően agresszívan feldolgozzák azt, és ezzel fellazítják a felső réteget. Minden kapa rugalmasan van felfüggesztve, amely 3D hatást (vízszintes és függőleges mozgást) biztosít, amely megvédi a kapát a sérülésektől.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

SB-kapás szekció

SB-kapás szekció tavaszi kapákkal (tavaszi talajműveléshez-cukorrépa)

Ez a művelőegység ideális cukorrépa vetése előtti tavaszi talajművelésre, amikor is megfelelően kell kezelni a tavaszi talajnedvességet, ugyanakkor pontos magágyat kell készíteni. A kapák munkaszöge miatt a talaj függőlegesen nem keveredik, de a gép felbontja a talajt a teljes munkaszélesség mentén az átfedésben lévő, 170 mm széles kapáknak köszönhetően. A művelőegység további előnye az alacsony vonóerőigény.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Gamma-kapák

Gamma-kapás szekció (tavaszi talajművelés – tavaszi gabonanövények, kukorica)

A művelőegység ideális kora tavaszi műveletekhez, például árpa vetése előtti talaj-előkészítéshez. A négysoros, negatív szögállású gamma-kapák levegőztetik és felmelegítik a talajt anélkül, hogy nedves részecskék kerülnének a felszínre, így a talajnedvesség megőrizhető. Ez fontos a növény gyors növekedése szempontjából. A rugós kapák nagy sebességgel képesek dolgozni. A gamma-kapák LONG LIFE verzióban is kaphatók.

MAGAS NAPI TELJESÍTMÉNY, 230 HA/NAP

Hozza ki a legtöbbet munkagépéből!

A SWIFTER SM széles magágy-előkészítő kompaktort a piacon lévő legerősebb traktorokhoz, például quadtrac traktorokhoz tervezték. Az akár 18 méteres munkaszélességnek, a nagy motorteljesítménynek és a munkasebességnek hála akár napi 230 hektárt is megművelhetünk. Így nincs szükség a kétműszakos munkarendre.

Bednar SWIFTER SM Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

EGYSZERŰ KIALAKÍTÁS

Nem igényel sok kenési pontot

A SWIFTER SM csak két oldalvázzal rendelkezik a versenytársakkal ellentétben. A gép szerkezeti kialakítása csökkenti a hidraulikus hengerek számát, így nem veszik el a nyomás. Ez a kialakítás csökkenti a kenési pontok számát, a gép kopását, és leegyszerűsíti a géppel való közlekedést mind a terepen, mind az úton.

Bednar SWIFTER SM Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

JÓL BEVÁLT KIALAKÍTÁS

Időmegtakarítás, emelkedés nélküli fordulás

A SWIFTER SO_F kompaktor kialakítása lehetővé teszi, hogy a gép a művelőegységek felemelése nélkül forduljon. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy enyhén megemelt művelőegységekkel forduljon, nagy fordulási sugárral. A BAR-LOCK-rendszer stabilizálja az oldalvázat fordulásnál, valamint nagy munkasebességnél.

Bednar SWIFTER SM Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

BAR-LOCK-RENDSZER

Gyorsan, két perc alatt összecsukható/kinyitható a gép

A BAR-LOCK-rendszer biztosítja a gép folyamatos, könnyű és biztonságos munkahelyzetbe történő kinyitását szállítás után. Ezenkívül munkahelyzetben rögzíti az oldalvázak rögzítőrúdjait a vonórúddal. Az egész műveletet a traktor kabinjának kényelméből végezhetjük.

Bednar SWIFTER SM Széles magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól