Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Swifter SO_F

HAGYOMÁNYOS TERVEZÉSŰ MAGÁGY-ELŐKÉSZÍTŐ KOMPAKTOR TALAJ-ELŐKÉSZÍTÉSHEZ

A magágy-előkészítő kompaktorokat gyakran használják talaj-előkészítéshez. Ilyen kompaktor a 4-8 méter munkaszélességű SWIFTER SO_F gép. A SWIFTER SO_F nagyon alacsony vonóerőigénnyel bír a könnyű, de strapabíró vázának köszönhetően. Egy menetben akár nyolc műveletet kombinálhatunk, így egyenletes magágyat hozhatunk létre, amely fontos a termés egyenletes megjelenése szempontjából. A SWIFTER SO_F kompaktor bármely évszakban használható, mert a cserélhető munkadaraboknak köszönhetően könnyen a körülményekhez igazítható.

Bendar SWIFTER SO_F Magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Standard tervezésű magágy-előkészítő kompaktor hagyományos vagy modern talajműveléshez.

AKÁR NYOLC MŰVELET EGY MENETBEN

Magágy-előkészítés a termés egyenletes megjelenéséért

Ha több műveletet egy menetben kombinálunk, az kevesebb áthaladást jelent a szántóföldön, valamint alacsonyabb talaj-előkészítési költségeket. A mellső simítórúd tökéletesen kiegyenlíti az esetleges egyenetlenségeket. A mellső henger szétmorzsolja a rögöket. A fő művelőegység felvágja, levegőzteti és felmelegíti a talajt. A végső rögmorzsolást különféle hengerek biztosítják.

Bednar SWIFTER SO_Profi- Professzionális magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

CSERÉLHETŐ MŰVELŐEGYSÉGEK

A növény igényeinek megfelelő talajművelés

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Kapaszekció

Kapás művelőegység (nyári és őszi talajműveléshez – téli gabonanövényekhez, repcéhez)

Ez a művelőegység nyári és őszi talaj-előkészítésre használható, amikor a talajt a korábbi betakarítás után meg kell lazítani, fel kell vágni és össze kell keverni. A 270 mm-es kapák két sorban helyezkednek el, átfedik egymást. A kapák a teljes munkaszélesség mentén megbontják a talajt. Ezzel egyidejűleg a kapák munkaszögének köszönhetően agresszívan feldolgozzák azt, és ezzel fellazítják a felső réteget. Minden kapa rugalmasan van felfüggesztve, amely 3D hatást (vízszintes és függőleges mozgást) biztosít, amely megvédi a kapát a sérülésektől.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

SB-kapás szekció

SB-kapás szekció tavaszi kapákkal (tavaszi talajműveléshez-cukorrépa)

Ez a művelőegység ideális cukorrépa vetése előtti tavaszi talajművelésre, amikor is megfelelően kell kezelni a tavaszi talajnedvességet, ugyanakkor pontos magágyat kell készíteni. A kapák munkaszöge miatt a talaj függőlegesen nem keveredik, de a gép felbontja a talajt a teljes munkaszélesség mentén az átfedésben lévő, 170 mm széles kapáknak köszönhetően. A művelőegység további előnye az alacsony vonóerőigény.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Gamma-kapák

Gamma-kapás szekció (tavaszi talajművelés – tavaszi gabonanövények, kukorica)

A művelőegység ideális kora tavaszi műveletekhez, például árpa vetése előtti talaj-előkészítéshez. A négysoros, negatív szögállású gamma-kapák levegőztetik és felmelegítik a talajt anélkül, hogy nedves részecskék kerülnének a felszínre, így a talajnedvesség megőrizhető. Ez fontos a növény gyors növekedése szempontjából. A rugós kapák nagy sebességgel képesek dolgozni. A gamma-kapák LONG LIFE verzióban is kaphatók.

HIDRAULIKUSAN VEZÉRELHETŐ VONÓRÚD

Tökéletes talajkövetést biztosít

A SWIFTER SO_F alapmodellje hidraulikusan vezérelhető vonórúddal van felszerelve, amely lehetővé teszi a gép számára, hogy tökéletesen nyomon kövesse a terepet. A szántóföldet így egyenletesen műveli meg, ami nagy pontosságú munkát eredményez.

Bednar ATLAS AO_PROFI nehéztárcsás tarlóhántó az AgroVario-tól

NAGY VÁZ

Egyenlő súlyelosztás=tartósság

Az egyes művelőegységek a nagy, robusztus vázra vannak felfüggesztve. A váz nagyon tartós az egyenletes súlyelosztásnak köszönhetően. Ebben segít a megfelelő méretű futómű is, amely biztosítja a gép biztonságos szállítását.

Bednar SWIFTER SO_F Magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

CRUSHBAR simító

A munkaszög zökkenőmentes szabályozása a körülményekhez képest.

Az elülső hidraulikus Crushbar simító lehetővé teszi, hogy a kezelő ideálisan állítsa be a simító munkaszögét a terepi körülményeknek megfelelően, a kabin kényelmében. A mechanikusan vezérelt simítóval összehasonlítva akár 1 liter üzemanyag megtakarítás érhető el hektáronként.

JÓL BEVÁLT KIALAKÍTÁS

Időmegtakarítás, emelkedés nélküli fordulás

A SWIFTER SO_F kompaktor kialakítása lehetővé teszi, hogy a gép a művelőegységek felemelése nélkül forduljon. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy enyhén megemelt művelőegységekkel forduljon, nagy fordulási sugárral.

Bednar SWIFTER SO_F Magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól