Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Swifter SO_Profi

PROFESSZIONÁLIS MAGÁGY-ELŐKÉSZÍTŐ KOMPAKTOR

Kismagvú növények minőségi termesztéséhez tökéletesen előkészített magágyra van szükség. A SWIFTER SO_PROFI egy modern magágy-előkészítő kompaktor, amely egy menetben képes előkészíteni a szántóföldet, mivel akár nyolc műveletet is képes kombinálni. A rugós oldalváz innovatív kialakítása lehetővé teszi, hogy nagyobb sebességgel dolgozzon a kompaktor jobb morzsoló- és simítóhatással. A SWIFTER SO_PROFI bármely évszakban használható, mert a cserélhető művelőegységeknek köszönhetően könnyen a körülményekhez igazítható.

Bednar SWIFTER SO_F Magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Professzionális magágy-előkészítő kompaktor hagyományos vagy modern talajműveléshez.

A MAGÁGY-ELŐKÉSZÍTŐ KOMPAKTOR PROFESSZIONÁLIS VÁLTOZATA

Nehéz körülmények közötti gyakori használatra

A SWIFTER SO_PROFI a piacon elérhető félig függesztett magágy-előkészítő kompaktorok top gépe. Több érdekes fejlesztést dolgoztunk ki a géphez az idő folyamán: rugós oldalváz, harmadik crosskill henger használatának lehetősége, mellső léces henger cserélhető csapszeggel.

Bednar SWIFTER SO_Profi- Professzionális magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

AKÁR NYOLC MŰVELET EGY MENETBEN

Magágy-előkészítés a termés egyenletes megjelenéséért

Ha több műveletet egy menetben kombinálunk, az kevesebb áthaladást jelent a szántóföldön, valamint alacsonyabb talaj-előkészítési költségeket. A mellső simítórúd tökéletesen kiegyenlíti az esetleges egyenetlenségeket. A mellső henger szétmorzsolja a rögöket. A fő művelőegység felvágja, levegőzteti és felmelegíti a talajt. A végső rögmorzsolást különféle hengerek biztosítják.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

CSERÉLHETŐ MŰVELŐEGYSÉGEK

A növény igényeinek megfelelő talajművelés

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Kapaszekció

Kapás művelőegység (nyári és őszi talajműveléshez – téli gabonanövényekhez, repcéhez)

Ez a művelőegység nyári és őszi talaj-előkészítésre használható, amikor a talajt a korábbi betakarítás után meg kell lazítani, fel kell vágni és össze kell keverni. A 270 mm-es kapák két sorban helyezkednek el, átfedik egymást. A kapák a teljes munkaszélesség mentén megbontják a talajt. Ezzel egyidejűleg a kapák munkaszögének köszönhetően agresszívan feldolgozzák azt, és ezzel fellazítják a felső réteget. Minden kapa rugalmasan van felfüggesztve, amely 3D hatást (vízszintes és függőleges mozgást) biztosít, amely megvédi a kapát a sérülésektől.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

SB-kapás szekció

SB-kapás szekció tavaszi kapákkal (tavaszi talajműveléshez-cukorrépa)

Ez a művelőegység ideális cukorrépa vetése előtti tavaszi talajművelésre, amikor is megfelelően kell kezelni a tavaszi talajnedvességet, ugyanakkor pontos magágyat kell készíteni. A kapák munkaszöge miatt a talaj függőlegesen nem keveredik, de a gép felbontja a talajt a teljes munkaszélesség mentén az átfedésben lévő, 170 mm széles kapáknak köszönhetően. A művelőegység további előnye az alacsony vonóerőigény.

Bednar SWIFTER SN Függesztett magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

Gamma-kapák

Gamma-kapás szekció (tavaszi talajművelés – tavaszi gabonanövények, kukorica)

A művelőegység ideális kora tavaszi műveletekhez, például árpa vetése előtti talaj-előkészítéshez. A négysoros, negatív szögállású gamma-kapák levegőztetik és felmelegítik a talajt anélkül, hogy nedves részecskék kerülnének a felszínre, így a talajnedvesség megőrizhető. Ez fontos a növény gyors növekedése szempontjából. A rugós kapák nagy sebességgel képesek dolgozni. A gamma-kapák LONG LIFE verzióban is kaphatók.

RUGÓS OLDALVÁZ

Lehetővé teszi, hogy a gép 15 km/h sebességgel dolgozzon

A SWIFTER SO_PROFI kompaktor mindkét oldalváza rugós. Ez az érdekes kialakítás hozzájárul az egyenletes súlyeloszláshoz, és elnyeli az ütéseket. A rugós oldalváz hozzájárul a nagyobb munkasebességhez, a gép tartósságához, és a beállított munkamélység fenntartásához. A rugós oldalváz nem igényel semmilyen beállítást – felhasználóbarát és problémamentes kialakítás.

HARMADIK CROSSKILL HENGER

A tökéletes talajszerkezetért

A versenytársakhoz képest a SWIFTER SO_PROFI a hátsó felszerelések legszélesebb választékát kínálja: simítópálca, borona, finish henger, harmadik crosskill henger. A harmadik crosskill henger átmérője 350 mm, és tökéletes talajszerkezetet hoz létre nehéz körülmények között.

Bednar SWIFTER SO_Profi- Professzionális magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

NAGY VÁZ

Egyenlő súlyelosztás=tartósság

Az egyes művelőegységek a nagy, robusztus vázra vannak felfüggesztve. A váz nagyon tartós az egyenletes súlyelosztásnak köszönhetően. Ebben segít a megfelelő méretű futómű is, amely biztosítja a gép biztonságos szállítását, és versenytársaival ellentétben alacsonyan van a súlypontja.

Bednar SWIFTER SO_Profi- Professzionális magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól

MŰTRÁGYATARTÁLYOKKAL KOMBINÁLHATÓ

Két művelet egy menetben – idő- és pénzmegtakarítás

A szántóföldön történő minél kevesebb áthaladás fontos a magágy előkészítésében, hogy megakadályozzuk a talaj tömörítését. Elengedhetetlen, hogy a talajt szerves tápanyagokkal lássuk el. Érdekes megoldás lehet, ha a SWIFTER SO_PROFI kompaktort FERTI-BOX FB_F tartállyal kombináljuk. Egyetlen menetben nélkülözhetetlen tápanyagokat juttathatunk a talajba, sőt veszteség nélkül be is építhetjük azokat. A kialakítás nemcsak időt takarít meg, hanem pénzt is.

Bednar SWIFTER SO_F Magágy-előkészítő kompaktor az AgroVario-tól