Bednar munkagépek az AgroVario-tól
Bednar Versatill VN_L

FÜGGESZTETT KULTIVÁTOR INTENZÍV TALAJMŰVELÉSHEZ

A VERSATILL VN_L talajművelő egy könnyű univerzális kultivátor, amelyet kifejezetten magágy-előkészítésre terveztek, de könnyű talajokban alkalmas a betakarítás utáni, akár 10 centiméteres sekély tarlóhántásra is. A gép mérete és tömege lehetővé teszi, hogy a kultivátort 100 lóerős traktorokkal kombináljuk.

Bednar VERSATILL VN_L Függesztett kultivátor az AgroVario-tól

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

Függesztett kultivátor, melyet egész évben több területen alkalmazhatunk: sekély talajművelés, magágy-előkészítés és gépi gyomirtás.

NÉGYSOROS KAPAELRENDEZÉS

Intenzív és minőségi talajművelés

A VERSATILL VN_L függesztett kultivátor négysoros kapaelrendezéssel rendelkezik. Az egyes kapák 15 centiméter távolságra vannak egymástól. Ezek a technikai paraméterek lehetővé teszik a gép számára a talajprofil kiváló feltörését és a növényi maradványok talajhoz való keverését.

Bednar Versatill VN_L kultivátor az AgroVario-tól

GONDOSAN MEGTERVEZETT KONCEPCIÓ

Magágy-előkészítéshez ideális

A VERSATILL VN_L könnyű, de időtálló felépítésének köszönhetően kora tavaszi talajművelésre is alkalmas. A négy kapasor különféle típusú vésőkkel szerelhető fel. A fő alkatrészeket a tömörítőhenger követi, mely felmorzsolja, majd lezárja a talajprofilt. A borona biztosítja a talajrészecskék egyenletes eloszlását.

Bednar Versatill VN_L kultivátor az AgroVario-tól

KÜLÖNFÉLE TÍPUSÚ KAPÁK

Standard és nagy teherbírású változatok

A VERSATILL VN_L kultivátor standard kapákkal (egyrugós rezgőkapa) van felszerelve. Ezek a kapák könnyebb talajtípusok művelésére alkalmasak. Nehezebb talajokhoz és gyakori sekély, legfeljebb 10 cm-es talajműveléshez a nagy teherbírású kapák (megerősített, kétrugós rezgőkapák) használatát javasoljuk.

Bednar Versatill VN_L kultivátor az AgroVario-tól

KÉSEK VAGY KAPÁK?

Válassza ki az ideális berendezést tarlóshántáshoz vagy magágykészítéshez.

A kések a várható alkalmazásnak megfelelően kapákkal vagy vésővel is felszerelhetők. A 200 mm-es kapa garantálja a 100%-os átfedést. A LONG-LIFE 200 mm-es kapa keményfém vágóélekkel rendelkezik, amelyek növelik a tartósságát. A 60 mm-es kétoldalas vésők alkalmasak kora tavaszi talajművelésre vagy tarlóhántásra könnyebb talajokon. 50 mm-es LONG LIFE vésőket is kínálunk keményfém vágóélekkel.

Bednar Versatill VN_L kultivátor az AgroVario-tól

HIDRAULIKUSAN IRÁNYÍTHATÓ SIMÍTÓ

Tökéletesen előkészített talaj egy menetben.

A szántóföldeken történő áthaladások számát a minimumon kell tartani, különösen tavaszi talajművelés során, hogy megőrizzük a talaj téli nedvességét. A VERSATILL VN_L kultivátor elülső részre függesztett hidraulikus vezérlésű Crushbarral szerelhető fel, mely a traktor kabinjából munka közben könnyen vezérelhető.

Bednar Versatill VN_L kultivátor az AgroVario-tól

MECHANIKUS VAGY HIDRAULIKUS IRÁNYÍTÁS

Könnyen állítható munkamélység

Ügyfélként kétféle munkamélység-szabályozás közül választhat. A munkamélység mechanikusan állítható (alapfelszereltség), vagy a VERSATILL VN_L felszerelhető hidraulikus munkamélység-szabályozóval, mely a traktor fülkéjéből vezérelhető.

Bednar Versatill VN_L kultivátor az AgroVario-tól

OLDALSÓ TÁMKEREKEK

Kiváló talajkövetés

Kérésre a VERSATILL VN_L kultivátor oldala támkerekekkel szerelhető fel a tökéletes talajkövetés érdekében. A támkerekek segítenek a terület teljes munkaszélességben történő megművelésében a beállított munkamélység mellett.

Bednar VERSATILL VO_PROFI Univerzális kultivátor az AgroVario-tól