Darth Vader:
Fendt IDEAL 9T a 2022-es Profi tesztben

Az IDEAL 9T kombájn magával ragad teljesítményével és praktikus részleteivel

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

A Profi, a neves mezőgazdasági technológiai magazin az Agritechnica 2017 kiállítása óta először tesztelte a Fendt IDEAL-t egy szezonon át tartó, hosszú távú teszten. Az elmúlt néhány év különböző üzemeltetési tesztjei és a különböző magazinokból származó rövid benyomások után most először érhető el egy független, hosszú távú teszt lenyűgöző eredményekkel!

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

Nagy teljesítmény, nagy rostafelületek és kiváló cséplési teljesítmény

Az AGCO új fejlesztésű nagyüzemi kombájnja nemcsak műszaki adataival győz meg, hanem a cséplésierő, a gabonaminőség, a gabonatartály kapacitása, valamint az ürítőképessége is lenyűgöző! A mépkezelőket is izgatja a gép kényelme és csendes működése!

Lenyűgöző áteresztőképesség és szemminőség

„A Pionier fajta 9 t/ha alatti szemtermés nehéz búzatermésénél (szem/szalma arány 1:1,27!) 1% szemveszteség alatt 60 t/h szemtermést mellett tudtunk haladni (szemnedvesség 16,6%; szalmanedvesség 18,5%). A szem/szalma aránynál tehát közel 140 t/h összteljesítményről beszélünk!”

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario
Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

Jó jegyek a vágóasztal rögzítéséhez/leválasztásához

Az IDEAL 9T-t egy 35 lábas Geringhoff Truflex szalagos vágóasztallal tesztelték a tesztüzem során. A V-alakú vezetőknek és a kombinált hidraulikus/elektromos csatlakozónak köszönhetően a vágóasztal fel- és leszerelése gyorsan megtörténik.

Csak tudnunk kellett!

2020.08.05-i összehasonlító teszt a DLG TestService csapatával együttműködve.

A DLG segítségével szembeállítottuk a Fendt IDEAL 9T-t egy versenytárssal, aki mindkettőjüket azonos feltételek és feltételek mellett tesztelte. Itt két hatalmas gép versengett egymással, mindkettő egyforma cséplőképességét tekintve. A mérések középpontjában az áteresztőképesség, a veszteség, a törött szem és a szalma minősége állt. A Fendt IDEAL 9T nemcsak jó, de kiváló eredményeket is hozott mindezen szempontok szerint. Nagyobb áteresztőképesség kisebb veszteséggel, lényegesen kevesebb törött szem és sokkal jobb szalmaminőség mellett.

Nagyobb teljesítmény kisebb veszteséggel!

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

A Fendt IDEAL 9T lényegesen laposabb emelkedést mutatott a veszteséggörbén a tesztelt 65 t/h és a feletti teljesítménytartományban, mint a versenytárs. A legfontosabb, hogy a grafika azt mutatja, hogy az IDEAL teljes potenciálját a felső teljesítménytartományban, alacsony veszteség mellett szabadítja fel. Láthatjuk tehát, hogy 89 tonnás gabonakibocsátást ér el 1,01%-os veszteséggel, míg a versenytárs 3,36%-os veszteséget 87,7 tonnás gabonakibocsátás mellett. Az IDEAL a magas szem- és összteljesítményben mutatja meg igazi erősségeit a versenytárshoz képest. 1%-os várható veszteségi küszöb mellett ez óránként 21%-os egészséges hozzáadott teljesítményt jelent!

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

Folyamatosan alacsonyabb tört szem tartalom!

A Fendt IDEAL 9T a törött szemek tartalmát illetően is lenyűgöző eredményeket produkált. A törött gabona százalékos aránya elhanyagolható 0,1% és 0,3% közötti tartományban volt, és ez nagyon száraz cséplési körülmények között (12,1% szemnedvesség) történt. A versenytárs törött szemének százalékos aránya 0,8% és 1,5% között volt. Ha évente 750 ha szántóföldet kell csépelnie, ez átlagosan 0,8%-kal* kevesebb törött gabonát jelent, ami évi 8000 euróval több termést jelent (185 euró/tonnás aratás hozam alapján).

*A törött szem 0,8%-os aránya az összes mérés átlagát jelenti.

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

Jobb szalmaminőség a kíméletes cséplésnek köszönhetően!

A hossztartományok akkor kerülnek kidolgozásra, amikor a szalma átszűrődik a kaszkádrostán. A vizsgált hosszú szalma tartományban, amely magasabb volt, mint a legnagyobb mérhető tartomány, az IDEAL 2,65-szer magasabb tartalmat ért el, mint a versenytárs. Az IDEAL hektáronként több bálát és ezzel együtt nagyobb termést ígér a gazdáknak.

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

Teszt terület Nyugat-Mecklenburg Pomerániában

Fendt Ideal kombájn teszt AgroVario

Szemrevételezéses vizsgálat a szemveszteség megállapítására.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Újra cséplő rendszer a veszteség meghatározásához.

IDEAL 10T csúcsmodell tesztelve

Olvass el mindent erről!

profi (2021.02.)

Az IdealDrive minden Fendt hevederes kombájnjához elérhető.

A következő lépés az Ön Fendt Idealja felé

Fendt Ideal AgroVario