Fendt Ideal

Ideje valami teljesen újnak

A Fendt IDEAL egy olyan gép, amely csodákat tesz , hogy Ön mindig a legoptimálisabb időben takaríthasson be, kompromisszumok nélküli minőséggel és feltétlen megbízhatósággal kombinálva. Egy rendkívüli megoldás, amely során a legújabb technológiákkal, és az intelligens megoldásinkkal Ön kivételes betakarítási teljesítményt tapasztalhat meg.

Fendt Ideal AgroVario

Nagyobb erő, nagyobb teljesítmény, nagyobb kényelem

Fendt IDEAL. Egy gép, amely csodákat tesz a legrövidebb betakarítási ablakokban, kompromisszumok nélküli minőséggel és feltétlen megbízhatósággal.

 • Tiszta rálátás a vágóasztalra és a behordásra a könnyű, ergonomikus kormányzá
 • Az IDEALdrive joystickos kormányzás ergonómiát és hatékonyságot hoz a munkanapjába.

 

Itt az ideje az új dimenzióknak.

Újradefiniáljuk a betakrítás fogalmát. A Fendt IDEAL az AGCO betakrítás fejlesztési központjában került megalkotásra. Számtalan mezőgazdasági gazdálkodó és vállalkozók által megfogalmazott igények mentén. A cél az volt, hogy a Fendt IDEAL a legmodernebb és leginnovatívabb kombájn legyen a piacon. A Fendt IDEAL fejlesztése egy üres papíron kezdődött azzal az üzenettel, hogy ennek a gépnek minden körülmények között ideálisan kell üzemelnie.

Vágóasztalok és terményfelhordás

Fendt Ideal kombájn AgroVario

PowerFlow vágóasztalok

A legjobb eredmény eléréséhez mindennek a kezdetektől fogva megfelelőnek kell lennie. Ezért minden Fendt IDEAL egyesíti a világ legelismertebb PowerFlow asztalainak legújabb generációjával a munkát. PowerFlow vágóasztalaink robusztus, masszív és tartós kialakításukkal tűnnek ki a többi vágóasztal közül. A PowerFlow hevederek aktívan szállítják a terményt, a ferdefelhordóhoz. Ez azt jelenti, hogy az anyag egyenletesen áramlik, és a cséplőrendszerben rejlő lehetőségek teljes mértékben ki vannak aknázva és a kövek ellen védve van a rendszer.

Fendt AutodockTM ferdefelhordó csatlakozás

A rövid beállítási idők több időt jelentenek a betakarításra. A Fendt Autodock™ 5 másodpercen belül automatikusan összekapcsolja a vágóasztalt, ezzel mércét állítva az egyszerű használat terén. Még a vezetőülést sem kell elhagynia. A vágóasztal csatlakoztatása után 4 hidraulikus munkahenger teszi teljessé a csatlakoztatást. A ferdefelhordó keretének a közepén található hidraulikus munkahenger mechanikusan rögzíti a vágóasztalt.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Fendt Helix cséplőrotor: Single és Dual Helix

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

A Helix rotor: egyszerűen egyedi

A forgórészek minden alkatrésze, mint például a verőlecek és a rotorfogak, négy sorban vannak elrendezve, mint egy csavarvonal. A rotorok elülső része 4 hosszirányban elhelyezett verőlécből áll, amelyek lazítják a szemeket a kalászokból. A cséplőkosarak különböző kivitelben állnak rendelkezésre a legjobb eredmény érdekében bármilyen alkalmazásban. Az alkalmazástól függően gyorsan és egyszerűen oldalról cserélhetők. A kosarak közötti hézagok maximum 35 mm-ig hidraulikusan állíthatók a fülkéből. A rotorfogak 20°-ban hátra vannak döntve, ami a terményt spirálrészekre osztja, és megbízhatóan, finoman körbefutja a rotoron. Ez megakadályozza a váratlan terhelési csúcsokat a forgórészen, és nincsenek élek, amelyekhez a termék hozzátapadhat.

RotorFeeder adagoló dob

A takarmány létfontosságú

A 600 mm-es oszlató- és adagolódob alulról a rotorok felé továbbítja a terményt, garantálva a legjobb cséplési eredményt. Az adagolódofordulatszáma automatikusan a rotor fordulatszámával arányosan szabályozott – mindig a rotor fordulatszámának 70%-án. Mivel a fordulatszám úgy van beállítva, hogy a legjobban megfeleljen a rotor fordulatszámának és a nagy átviteli területnek, a szalma sértetlen marad. Az adagolódob emellett sokkal kevesebb energiát használ fel a folyamat során. Az állandó terményáramlást az optimális átvitel garantálja.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Takarmány- és teljesítményigény

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Gyengéd szárkezelés, alacsony energiaigény

Az egyes rotorfogak magassága 140 mm. Tökéletesen elválasztott termény anélkül, hogy túlságosan károsítaná a terméket túl a szűk helyen. Ezzel viszont kiváló szalmaminőséget és a legjobb cséplést alacsony teljesítmény mellett érheti el. A cséplőrendszert egyszerű konfigurációja is megkülönbözteti. A kezelőnek csak a rotor fordulatszám-tartományát és a kosár hézagot kell megváltoztatnia.

Mindig a megfelelő lejtőkompenzáció

Kiemelkedő technológia. IDEALbalanceTM

Annak érdekében, hogy csak tiszta termény kerüljön a magtartályba, a Fendt IDEAL modellek egyedi és zseniálisan egyszerű IDEALbalance™ rendszerrel vannak felszerelve. A rendszer magja a dupla visszahordó tálca. Az elülső visszahordó tálca összegyűjti a rotor elülső részen lévő verőlécek által kicsépelt anyagot és továbbítja az előkészítő asztal elülső részére. A hátsó visszahordó tálca összegyűjti a rotorfogakról kidobott anyagot és visszaküldi az előkészítő asztalra. A teljes mértékben kihasználja az előkészítő asztalt, és a termény ezáltal tökéletesen tisztított lesz.

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

IDEAL visszahordó tálcák

Az elülső visszahordó tálca homorú, hogy összegyűjtse az anyagot a tálca közepén. A Dual Rotornál a hátsó gabonaedény domború, így a termény a külső szélein gyűlik össze. Ez minden körülmények között megfelelően osztja el a terményt a gépben. 15%-os lejtőn ez az egyszerű kialakítás akár 60%-os veszteséget is elkerül a lapos gyűjtőtálcákhoz képest. Az IDEALBalance™ alapfelszereltségként minden Fendt IDEAL modellbe be van építve. Az IDEAL 7 egy speciális visszahordó tálcával érkezik, amely pontosan megfelel az egy rotorhoz.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Egyenletesen eloszlatva a rostákon

Az egyrotoros modelleknél (IDEAL 7) az anyagot a hosszú vissazhordó tálca közepén gyűjti össze, mielőtt egyenletesen eloszlik az előkészítő asztal elülső részén.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Középső elválasztások: 15°-os lejtőérzékenységig

A 6 középső tálca (IDEAL 7, 8) 150 mm magas, így akár 15°-os lejtőérzéketlenség is lehet. A rázóasztal végén található veszteségérzékelők segítenek a vezetőnek beállítani a gépet a lehető legjobb konfigurációra.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Ívelt ejtésű lépcsők: Jelentősen megnövekedett légmennyiség

Az IDEAL 9 és 10 ívelt ejtésű lépcsőkkel rendelkezik. Az ívelt formának köszönhetően a nehéz szemcsék a lépcső alsó részében gyűlnek össze, míg a fizika törvényei szerint a terményáram könnyebb részei a felső szakaszon vannak. Az ívelt lépcsők szélesebb légkivezetést biztosítanak, ami jelentősen növelheti a levegő mennyiségét. Az IDEAL 10 4 íves lépcsős része könnyen eltávolítható tisztításhoz.

Válasszon a 3 szalmakiosztási beállítás közül

A pelyvaszóró közvetlenül a rázóasztal végére van elhelyezve, és tetszés szerint osztja el a szalmát és a pelyvát. Az elosztótárcsák hidraulikus hajtásúak, így változtatható fordulatszám érhető el. Válasszon a 3 szalmaelosztási beállítás közül: aprítás és keverés (a pelyvát szecskázóba), a szalmát rendre rakja és keverje össze (a pelyvát a rendre) és válassza el a pelyvát a szalmától (oldalra elosztva). A szalma szecskázó végén vagy az ActiveSpread elosztó található, vagy a passzív szalmaterelők. Az ActiveSpread két hidraulikus szalmaelosztóval működik, amelyek sebessége a fülkéből állítható. A passzív szalmaelosztóval választhat, hogy a terelőlemezeket elektromosan vagy manuálisan állítsa be. A bal és a jobb oldal mindig egymástól függetlenül állítható be.

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

Magtartály és ürítés

Soha nem látott ürítési sebesség

A Fendt IDEAL kombájnokhoz 2 magtartályos változat választható. A Streamer 210 17.100 l-es űrtartalommal és 210 l/s ürítési sebességgel, vagy a Streamer 140 12.500 l- es térfogattal és 140 l/s ürítési sebességgel. A hatalmas térfogat és a megnövekedett ürítési sebesség igazolja a Fendt IDEAL hatalmas teljesítményét. A hatalmas sebesség kulcsa a ürítőcsiga hatalmas átmérője. A nagy, 480 mm-es átmérő egyidejűleg alacsony sebességet tesz lehetővé. Finoman és alacsony energiaigény mellett a magtartály 81 másodpercen belül teljesen kiürül.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Fendt IDEAL: Motor, alváz és hajtás

MAN és AGCO Power motorok

A legjobb átfogó csomag biztosítása érdekében a 4 különböző Fendt IDEAL modell 4 különböző motorral operál, amelyek tökéletesen illeszkednek az IDEAL 7, 8, 9 és 10 potenciális teljesítményéhez. A maximális üzemanyag-hatékonyság csak azzal a motorral érhető el, amely tökéletesen illeszkedik a potenciális teljesítményhez. Az IDEAL 7 AGCO Power motorral rendelkezik, míg az IDEAL 8, 9 és 10 3 különböző MAN motorral rendelkezik. Minden motor megfelel az Emission Stage V előírásainak, és hosszú szervizintervallumukról ismertek.

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

Forradalmi AirSense® hűtés

A hűtés elengedhetetlen része annak, hogy a motorok mindig hatékonyan és megbízhatóan működjenek. Az AirSense® Cooling a Fendt IDEAL számára lett kifejlesztve. Az ötlet az, hogy minimális tisztítási erőfeszítéssel maximális hűtési kapacitást biztosítsanak. Az AirSense® Cooling egy 950 mm-es megfordítható ventilátorból és egy 2,7 m²-es hűtőfelületből áll. A levegő elszívása központilag a Fendt IDEAL felső oldalán található hűtőrácson keresztül történik. A hőmérséklettől és az időtől függően a ventilátor automatikusan változtatja a forgásirányt, és megbízhatóan szellőzteti a hűtőt.

Keskeny felépítés

A Fendt IDEAL kombájn keskeny alváza nagy érintkezési felületeket is lehetővé tesz a kerékválasztásnál, a külső szélesség 800/70R38 kerekekkel kevesebb, mint 3,3 m. Még a ParaLevel lejtéskompenzációval kombinált Fendt IDEAL is, amely akár 14%-os lejtős beállítást tesz lehetővé, 800/70R38 méretű kerekekkel rendelkezhet az első tengelyen. Ezzel a szállítási szélesség 3,5 m alatt marad.

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

Maximális hajtóerő

Az IDEAL csak az első tengely előrebeállított nyomásának elérésekor vált automatikusan 4WD üzemmódba önállóan és intelligensen. Ez azt jelenti, hogy az AllDrive tengely csak ott támogatja az IDEAL-t, ahol a teljes tapadás biztosításához szükséges. Ha a differenciálzár be van kapcsolva, az AWD folyamatosan be van kapcsolva. Kormányzáskor a differenciálzár kikapcsol, majd a manőver után újra bekapcsol. Ezzel az IDEAL üzemanyagot takarít meg és védi a hajtótengelyt.

Fendt MotionShift sebességváltó

A Fendt IDEAL sebességváltó két fokozatot kínál 0-15 km/h vagy 0-40 km/h sebességtartományban. A Fendt MotionShift lehetővé teszi, hogy menet közben kényelmesen váltson mindkét fokozatot a kartámaszon lévő gomb segítségével. A sebesség könnyen szabályozható a többfunkciós joystick segítségével. CVT üzemmódban a sebesség 0 km/h-tól kezdődik. Az IDEAL gyorsulása a joystick helyzetéhez van kötve. Engedélyezze az egyedi Hookup módot a kartámaszon, és a Fendt IDEAL arányosan reagál a joystick mozgására. Ez megkönnyíti a csatlakoztatást.

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

Az IDEAL-is munkahely

Munkahely a legjobb kilátással

 A Fendt VisionCab úgy lett megtervezve, hogy tökéletes munkahelyet kínáljon Önnek, a legjobb kilátással a rászerelt egységre. Ezt egy 5,75 m²-es ablakfelülettel és 180°-os panorámával teszi. Az alacsony, mindössze 73 db zajszint kellemes munkahelyi légkört teremt. A nagy vezetőfülke azt jelenti, hogy még a hosszú lábú vezetők is kényelmes ülést élvezhetnek.

Fendt Ideal kombájn AgroVario
Fendt Ideal kombájn AgroVario

Minden ellenőrzés alatt

A Fendt IDEAL egyszerű és intuitív kezelésének középpontjában a kartámasz áll. Egy praktikus joystick és egy membrán/váltó gomb található benne a gép funkcióihoz. Van egy kis digitális kijelző is a főbb gépbeállításokhoz. A Varioterminal 10,4″ segítségével könnyedén beállíthatja a gépet koppintással vagy gombnyomással. Az IDEALharvest™ fejlett gépi funkcióihoz csatlakoztassa iPadjét a stabil és praktikus tartóba, és futtassa az alkalmazást.

Joystick kormányzás

A vágóasztal jobb rálátása érdekében a Fendt IDEAL egy forradalmi koncepciót kínál – az IDEALdrive-ot. Az IDEALdrive-val nincs szükség kormányoszlopra. A kormánykerék használata helyett a kombájnt a bal kartámaszon lévő joystickkal irányíthatja. A bal kéz kormányoz, míg a jobb kéz szabályozza a sebességet. Ez azt jelenti, hogy nagyszerű kilátás nyílik előre. A joystick vezérlése és intuitív reakciója arányos a menetsebességgel.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

IDEALharvest automatizálások

 • Valós idejű terménymegjelenítés
 • A rotor(ok)- nál és a rostaszekrényben található akusztikus tömegérzékelők lehetővé teszik a termény anyagáramlásának észlelését a kombájnban, ezzel felügyeli a rendszer:
 • Terhelés eloszlását elölről hátra felé
 • Terhelés eloszlását bal és jobb oldalt
 • Valós idejű, egyszerű és látványos terhelés kijelzés a kombájnon belül
 • Terményeloszlás – a terhelési görbék egyértelműen megmutatják a kezelő számára, hogy hol történik a szemleválasztás, ami lehetővé teszi a kombájn beállításainak finomhangolását.
 • Segítenek a dobkosarak vagy a rosták részleges eltömődésének meghatározásában is anélkül, hogy a gépet le kellene állítani.
Fendt Ideal AgroVario

Fendt Smart Farming

IDEAL-is megoldások a nyugodt betakarításhoz

Könnyű dokumentálás:

A Fendt VarioDoc és VarioDoc Pro segítségével az elvégzett munka néhány kattintással dokumentálható a Varioterminálon, és átvihető a terület adatbázisba. A VarioDoc minden Fendt IDEAL-hoz tartozik. A VarioDoc Pro opciója a funkciók széles skáláját kínálja, beleértve a vezeték nélküli adatátvitelt is.

Hozam térképezés valós időben:

A Fendt IDEAL valós idejű hozamleképezésének köszönhetően a munkavégzés során a tábla minden pozíciójában megjelenik az aktuális hozam a terminálon. Az adott hely nedvességtartalmát is megjelenítheti. A rendszer csak GPS-en és a megfelhordóba szerelt nedvesség- és hozammérőkön keresztül működik.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

Fendt VarioGuide

A Fendt VarioGuide automatikus irányítási rendszer a NovAtel® vagy a Trimble® vevők közül választhat. Mindkettő a korrekciós jelek széles választékát kínálja, akár +/- 2 cm-es pontossággal. A NovAtel vevőkészülékkel az SBAS, TerraStar-L & C és RTK korrekciós jelek nyomon követik Önt. Válasszon egy Trimble® vevőt az SBAS, RangePoint™ RTX™, CenterPoint RTX™ és RTK használatához. Ha a terep miatt elveszíti az RTK jelet, a VarioGuide a Trimble®-xFill™ vagy a NovAtel® RTK Assist megoldásnak köszönhetően akár 20 percig is megbízhatóan működik.

Fendt Ideal kombájn AgroVario

NovAtel és Trimble

Mind a NovAtel, mind a Trimble rendszerekhez különböző korrekciós jelek állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy egy ideig még a jel elvesztése esetén is tovább dolgozzon.

A következő lépés az Ön Fendt Idealja felé

Fendt Ideal AgroVario

Olvasson tovább!

A nagy Fendt kombájn betakarítási teszt!

A Profi, a neves mezőgazdasági technológiai magazin az Agritechnica 2017 kiállítása óta először tesztelte a Fendt IDEAL-t egy szezonon át tartó, hosszú távú teszten. Az elmúlt néhány év különböző vezetési vizsgái és a különböző magazinokból származó rövid benyomások után most először érhető el egy független, hosszú távú teszt lenyűgöző eredményekkel!

Következő szint – tökéletes precizitás

 Momentum 16Momentum 24
Munkaszélesség (m)11.216.8
Sorok száma1624
Sor távolság (cm)7070

Azért fejlesztették ki, hogy segítsen megbirkózni a következő kihívásokkal:

 • 4580 l-es vetőmag tartály
 • 3785 l-es folyékony műtrágya tartály
 • LoadLogic súlykezelés
 • Gumiabroncsnyomás beállító rendszer
 • Precíziós talaj követés
 • Precíziós vetőmag elhelyezés
 • Dőléskompenzáció
 • Műtrágya kijuttatás
 • Minimális talajművelés
 • Pontos adatgyűjtés
Fendt Momentum vetőgép - AgroVario Kft.
Fendt Momentum vetőgép - AgroVario Kft.

Gumiabroncsnyomás beállító rendszer

A gumiabroncs-felfújó rendszer a LoadLogic súlykezelő rendszer része. Különféle érzékelők segítik az abroncsnyomás automatikus beállítását.

Fendt Momentum vetőgép - AgroVario Kft.

LoadLogic súlyvezérlő rendszer

Súlyelosztási stratégiák

A LoadLogic súlyvezérlő rendszer opció hidraulikus súlyelosztó rendszert is tartalmaz. Ez 3 súlykezelési módot foglal magában: Terheléselosztás, a lebegő helyzetben a tandem alvázra központosítja a súlyt. A Terheléselosztás mód egyenletesen osztja el a gép terhelését az összes érintkezési pont között. A súlyközpontosított üzemmód leveszi a terhelést a külső támasztókerekekről, és a teljes súlyt a tandem alváz viseli. Biztosítja azt is, hogy elegendő támasztónyomás legyen, így a sorba épített ballasztsúlyok nem emelik fel a szárnyakat. Lebegő helyzetű üzemmódban az aktív hidraulikus szárny ballaszt ki van kapcsolva.

Fendt Momentum vetőgép - AgroVario Kft.

Következetesen pontos ültetés

A Vertical Contouring Toolbar (VCT) 165 cm-es vertikális magasságkülönbséget is képes kompenzálni. Minden, amire szüksége van hogy növényei egyenletes gyökérfejlődésen menjenek át a teljes munkaszélességben.